HNL

Bjelica: Nemojte podcjenjivati ove dečke, oni su osvojili prvenstvo

Foto: Robert Anic/PIXSELL

OSIJEK je nakon pet godina dočekao domaću pobjedu protiv Dinama. Bilo je 2:1 u 31. kolu HT Prve lige pa je tako Kohorta za svoj 31. rođendan dobila veliku pobjedu svojih miljenika.

OSIJEK - DINAMO 2:1 Marić iz penala srušio prvaka za preokret vrijedan Europe

"Čestitam Osijeku na pobjedi. Gledali smo jednu izjednačenu utakmicu bez previše šansi tako da su detalji odlučili utakmicu. Na kraju se ta sportska sreća okrenula malo na Osijekovu stranu na čemu im čestitam. Što se tiče moje ekipe, djelomično mogu biti zadovoljan. Nikad nisam zadovoljan kad izgubim utakmicu.

Imali smo kod 1:1 jednu prigodu, nismo zabili i takav je nogomet. Idemo dalje", rekao je trener Modrih Nenad Bjelica u uvodu konferencije za medije poslije utakmice.

"Osijek nas nije iznenadio"

Bjelica koji je izgubio prvu utakmicu od potpisa novog ugovora, ističe da ih Osječani nisu iznenadili.

"Imamo osvojeno prvenstvo, 23 boda ispred drugoga na ljestvici i prema tome pokušavamo svaku utakmicu biti maksimalno profesionalni. Tako će biti i do kraja. Ulazak u utakmicu nije bio najbolji, Osijek je bio dosta agresivan, dobro su stajali na terenu. Mi smo bili konkretniji u nastavku, ali nedovoljno za pobjedu.

Nisu nas iznenadili. Ponovili su isto što su radili i u Kupu, gdje su nas više iznenadili nego danas", dodao je Bjelica.

"Nemojte podcjenjivati ove dečke, oni su osvojili prvenstvo"

Podbacili su danas Moharrami i srpski napadač Komnen Andrić koji već petu utakmicu nije zatresao protivničku mrežu. Bjelica je unatoč tome stao u njihovu obranu.

"Moharrami je igrao 17 utakmica, dobili smo 16, jednu smo remizirali. Andrić ih je odigrao osam, dobili smo ih sedam. Oni zaslužuju igrati i igrat će i dalje bez obzira na ovo danas. Oni su jako dobri igrači. Ne radimo selekciju po ovoj današnjoj utakmici, već je radimo cijelu godinu. Sve su to jako korisni igrači. Ova momčad je zapravo osvojila prvenstvo jer su oni igrali puno više nego ona momčad iz Europe. Nemojte ih podcjenjivati! Slijedi nam finale Kupa, idemo po pobjedu", zaključio je Bjelica.

Svoj komentar na utakmicu dao je i trener Osijeka Dino Skender:

"Hvala Bogu da smo pobijedili danas i hvala publici koja nas je iznijela do pobjede. Sva nesreća iz Kupa u kojem smo se pokušali nadigravati se danas vratila. Jako težak raspored imamo, moramo biti svjesni da nas svaki negativni rezultat baca u probleme. Bit će jako teško, no bitno je da se oporavimo."

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više