OSIJEK - DINAMO 1:0

Bjelicu zbog prostačenja čeka teška kazna. Dinamo ostaje bez trenera na klupi?

Foto: Screenshot Arena Sport

ZBOG verbalnog napada i prostačkih uvreda koje je izgovorio sucu Mariju Zebecu, treneru Dinama Nenadu Bjelici prijeti teška kazna.

>>> KOMENTAR: Bjelica je gospodin iz Mamićeve škole 

Bjelica je jučer nakon poraza od Osijeka izvrijeđao Zebeca, unosio mu se u lice i psovao majku. Dinamo je poražen 1:0 nakon intervencije VAR-a i gola Mirka Marića iz penala. Momčad Nenada Bjelice završila susret u Gradskom vrtu s osam igrača: Dino Perić se teško ozlijedio, dok su Emil Dilaver i Petar Stojanović dobili crvene kartone. 

Kazna Stojanoviću zbog prekršaja na centru u sudačkoj nadoknadi bila je povod ispada Dinamovog trenera kojem je Zebec pokazao crveni karton te unio u zapisnik psovke koje mu je izgovorio.

"Pička vam materina, jebem vam mater na vašem suđenju. Prepali ste se Osijeka, zato tako sudite", zapisao je Zebec, koji je s Bjelicom imao i verbalni okršaj u tunelu nakon utakmice.

Prema Disciplinskom pravilniku HNS-a Bjelicu čeka teška kazna o kojoj će sredinom tjedna odlučivati disciplinski sudac Alan Klakočer.

Za psovanje suca u pravilniku HNS-a propisane su sljedeće sankcije :

- zabrana igranja od jednog do šest mjeseci

- zabrana igranja od dvije do 12 utakmica

- ili zabrana obavljanja funkcije od jednog do šest mjeseci. 

Primjerice, trener Gorice Sergej Jakirović u prosincu je kažnjen s mjesec dana suspenzije jer je sucu kazao: "Smeće jedno, uništio si prošlu utakmicu, sad ćeš i ovu".

Ako kriterij suca Klakočera bude isti, Dinamo će barem mjesec dana biti bez glavnog trenera na klupi. U iduća tri kola, Dinamo igra s Interom, Rijekom te Hajdukom na Poljudu.

Podsjetimo, Bjelica je i u prošlom kolu protiv Gorice imao okršaj sa sucem. Protestirajući zbog odluka suca Darija Bela, Bjelica se na njega derao i psovao. 

"Jebem ti vaša pravila. Sunce vam jebem. Ne možeš mi objasniti ovo jer ne znaš", kazao je Dinamov trener, da bi nakon utakmice ublažio retoriku.

"Bože moj, mogao sam i bolje reagirati. Suđenje ne komentiram", kazao je novinarima.

Sudac Bel nije mu dao ni opomenu zbog incidenta. 

Sinoć u Gradskom vrtu Bjelica nije htio odgovarati na novinarska pitanja.

"Ajde brate mili, vi ionako sve znate", bahato je poručio i napustio press konferenciju. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više