Boban i Šuker u Beogradu sa "Čileancima": "Ponosan sam što smo ostali prijatelji"

Foto i video: Blic.rs

25. LISTOPADA navršit će se 30 godina otkako je mlada reprezentacija Jugoslavije osvojila Svjetsko prvenstvo u Čileu.
 
Momčad koju je u Čile poveo izbornik Mirko Jozić, a na terenu predvodio Zvone Boban, pokazala je uvjerljivo najbolji nogomet na turniru i na kraju je u zemlju, dobrano načetu međunacionalnim sukobima, donijela naslov svjetskih prvaka.
 
U Beogradu je sinoć predstavljen film "Čileanci" koji je posvećen sjajnog generaciji, u kojoj su uz Bobana igrali i Davor Šuker, Robert Prosinečki, Robert Jarni, Igor Štimac i Dubravko Pavličić.
 
Boban, Šuker i Jarni sinoć su se družili s ostatkom "Čileanaca", a najemotivniji trenutak filma bio je prisjećanje na preminule članove momčadi Zorana Mijucića i Dubravka Pavličića.
 
"Želimo opet zaigrati nogomet s njima, u nekom boljem svijetu", rekao je Boban sjetnim glasom, dok je Jozić u filmu bio u suzama.
 

 
"Ponosan sam na svoje prijatelje Čileance i na to što smo ostali prijatelji i postali ljudi. Kako je lijepo osjetiti emociju i biti tu", izjavio je Boban.
 
Jarni, izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske, otkrio je koliko današnji igrači imaju bolje uvjete.
 
"Razlike su jako velike između sadašnjeg vremena i prije tri desetljeća. Kada sam odlazio od kuće u Split, morao sam se boriti da nešto imam. A djeca danas sve imaju na dlanu, nisu gladna. Oni se trebaju što više baviti sportom."
 

Pročitajte više