Bobby Charlton pred Hrvatsku okrunio nasljednika: Rooney ruši moj rekord golova za Englesku

SIR BOBBY zna nasljednika u Unitedu i Engleskoj: čovjek koji s 49 golova za Tri lava drži rekord, uvjeren je da ga ruši napadač koji ima 24 gola u nacionalnom dresu a još nije napunio 24 godine.

Kultna figura engleskog nogometa pred utakmicu s Hrvatskom srži kako je upravo Rooney čovjek na kojem Engleska treba graditi juriš na svjetski naslov.

"Engleska je veoma sretna što ima nekog njegovog karaktera i sposobnosti. Wayne bi nam mogao nakon desetljeća posta donijeti reprezentativni uspjeh. Ne mislim da ove riječi pred njega stavljaju prevelika očekivanja jer on je veliki dečko, jak karakter i zna podnijeti pritisak" uvjeren je charlton.

Rooney je dosad u kvalifikacijama zabio čak osam golova i Sir Bobby ga smatra više nego dostojnim nasljednikom: "Ni najmanje mi ne bi smetalo da Rooney zabije 50 golova. Od njega možemo očekivati još puno golova".

Charltonov rekord od 49 golova za Englesku datira još od 1970. a nisu ga uspjeli srušiti Gary Lineker, Alan Shearer ni Michael Owen, iako su bili blizu.

U Engleskoj očekuju da Rooney postane novi rekorder do Eura 2012., posebno ako nastavi s efikasnošću koju je dosad pokazivao pod Capellom (10 golova u 14 utakmica), ali i podsjećaju da su kao novog rekordera svi već vidjeli Michaela Owena, kojeg su ozljede zaustavile na 89 nastupa i 40 golova.

Kada je o golovima za reprezentacIju riječ, na Otoku se zabavljaju još jednim podatkom: Ashleyu Coleu će večerašnja utakmica biti 75. za Englesku. U dosadašnje 74 nije poentirao nijednom.

Pročitajte više