Boćanje: Par i štafeta u borbi za zlato, sandru gulji srebro

HRVATSKI boćari osigurali su najmanje četiri odličja na 14. Europskom prvenstvu, koje se od 5. do 10. listopada, održava u talijanskom Chivassu.

Sandro Gulja nije uspio obraniti zlatno odličje osvojeno na prošlom EP u Nici, jer ga je u finalu preciznog izbijanja sa 20:18 pobijedio Slovenac Damjan Sofronievski.

Gulja ima još jednu Šansu da se okiti najsjajnijim odličjem i to u paru s Jurom Maglićem s kojim je u polufinalu pobjedio Monako sa 13:8. Njihovi protivnici u finalu bit će talijanski par koji je sa 13:7 nadvisio Slovence.

Nakon što je pojedinačnoj konkurenciji, u borbi za treće mjesto, naš najstariji boćar i kapetan reprezentacije Jure Maglić sa 13:9 pobijedio Marića iz BiH, naš par Ante Papak i Joško Mardešić su u polufinalu sa 50:45 nadvisili Slovence Novaka i Premra i u borbi za zlatno odličje večeras će igrati protiv Francuza Grailoma i Pingeona. Papak i Mardešić osvojili su na prošlom EP u Nici brončano odličje u ovoj disciplini.

Broj odličja na ovom prvenstvu može se povećati na pet ukoliko večeras u brzinskom izbijanju Ante Papak u borbi za brončano odličje pobijedi sjajnog Slovenca i dugogodišnjeg člana zagrebačkog "Zrinjevca" Bojana Novaka.

To će biti svakako novi veliki uspjeh hrvatskog boćanja, jer od šest disciplina samo Alen Guštin u bližanju i izbijanju u krug nije uspio izboriti polufinale.

(Hina) yad yad

Pročitajte više