HRVATI U NBA

Bojan igrao skoro savršenu utakmicu u derbiju Bogdanovića

Foto: EPA

BOJANA BOGDANOVIĆA kao da je dodatno motiviralo prisustvo prezimenjaka Bogdana u protivničkoj momčadi pa je dobrim dijelom okršaja protiv Sacramenta igrao gotovo savršenu šutersku utakmicu.

U pobjedi Utah Jazza nad Kingsima 123:101 Babo je zabio 30 koševa, što mu je već deveta takva utakmica u sezoni. Čak 21 poen ubacio je u prvom poluvremenu, a u trećoj četvrtini zabio je još dvije trice, imao šut 9/10, od čega 5/6 s linije za tri poena. Tek kad je sve bilo riješeno, malo se ohladio te završio sa šutom 10/15 (trice 6/9), a pogodio je i sva četiri slobodna bacanja te ubilježio dva skoka, jednu asistenciju i jednu osvojenu loptu.

Kad se njegovom učinku doda možda i najbolja predstava sezone Rudyja Goberta, koji je imao 28 koševa i 15 skokova, jasno je zašto Sacramento nije imao nikakve šanse.

Srpski Bogdanović, koji se već dugo spominje u kontekstu trejda, završio je na 11 poena, a Kingse je s 21 predvodio De'Aaron Fox.

Utah se tako oporavila od poraza u New Orleansu, kojim joj je prekinut niz od 10 pobjeda.

"Nedostajalo nam je igranje kod kuće", rekao je Bojan poslije prve domaće utakmice nakon tri uzastopna gostovanja. "Obrana nam je bila na razini, komunikacija odlična, a ofenzivno smo bili nesebični. Nije bilo bitno tko zabija, tko šutira, dijelili smo loptu. U nekoliko navrata smo je brzo prenosili s jedne strane na drugu za otvorenu tricu, tako da smo svi odlično raspoloženi."
 

Pročitajte više