Bojkot BiH reprezentacije: Pobjeda nad Azerbajdžanom pred pedesetak gledatelja

REPREZENTACIJA Bosne i Hercegovine pobijedila je u prijateljskoj utakmici u Zenici Azerbajdžan s 1:0. Utakmicu je gledalo tek pedesetak gledatelja.

Ovakva posjeta posljedica je posljednjih događanja u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, odnosno revolta nacije prema vodstvu saveza, koje je prošlog mjeseca s izborničke dužnosti smijenilo miljenika nacije Mehu Kodru. Njegovom privremenom nasljedniku, vršitelju dužnosti izbornika Denijalu Piriću, odazvao se samo jedan igrač s prvobitnog popisa, i to najbolji strijelac Prve HNL minule sezone, Zadrov napadač Želimir Terkeš, koji je sezonu u HNL-u završio s 21 golom iz 29 utakmica. Selekcija BiH bila je, tako, popunjena mahom igračima iz bosanskohercegovačke Premijer lige. Inače, jedini pogodak u Zenici postigao je Stevo Nikolić u 73. minuti.

Ostali reprezentativci bojkotirali su utakmicu u Zenici, a mnogi od njih zaigrali su u humanitarnoj utakmici na Koševu koja je odigrana pod parolom "za spas i ozdravljenje BiH nogometa", a na kojoj se okupilo oko 15 tisuća gledatelja. Među velikim brojem legendi našao se i smjenjeni izbornik Meho Kodro.

Totalsport
Foto: uefa.com

Pročitajte više