Bolje nije moglo: Medveščak unatoč pobjedi u doigravanju s Grazom

MEDVEŠČAK je u posljednjem kolu regionalnog dijela EBEL lige u Ledenoj dvorani svladao Albu 4:3 i tako zauzeo osmo mjesto uoči play-offa. U doigravanju ih čeka Graz, prvoplasirana momčad EBEL lige koju su Medvjedi ove sezone dva puta svladali. Protiv Albe je nakon 60 minuta bilo 3:3, a pobjednički gol zabio je Fox. Mađari su uzeli bod i Medveščak ostavili na osmom mjestu, no na to se nitko neće požaliti.

Bolje nije moglo ispasti - Medveščak pobijedio i igra protiv Graza

Posljednjih dana dosta pričalo o mogućem kalkuliranju Medveščaka kako bi izbjegao Viennu ili Red Bull protiv kojih ne igra najbolje, a dobio Graz. Početak utakmice to nije dao naslutiti, dok su se pri kraju obje momčadi čudno ponašale. Počelo je žestoko na obje strane, prilike su se nizale pred oba vratara. U 12. minuti Smyth je krenuo u kontru i dao za Serticha koji se nije najbolje snašao pred protivničkim vratima i prilika je propala. Na drugoj strani su nekoliko puta zaprijetili gosti, ali je Kristan suvereno čuvao mrežu. Nakon toga slijedi pet uraganskih minuta Medveščaka - prvo se Smyth naša sam pred Hetenyijem ali mu je mađarski vratar skinuo udarac. Zatim je uoči u oči s Hetenyijem bio Lovrenčić, no i njegov udarac je prošao kao i Smythov. Nakon toliko propuštenih prilika Medvjeda uslijedila je kazna. U posljednjoj minuti trećine, Horvath je sretno zabio nakon gužve pred Kristanom i na odmor se otišlo s 1:0 za goste.

Medvjeđi preokret u drugoj trećini

Druga trećina počela je kako je prva završila. Već u prvom napadu Ledena je zanijemila, Kovacs je iz kontre zabio za 2:0. Dva gola minusa nisu obeshrabrila Medvjede koji su krenuli još žešće. Prilike su se redale pred Hetenyijem, pločice su letjele nas sve strane i gol je morao pasti. Prvo je Joel Prpic promašio nakon lijepe akcije MMedvjedas iigračemviše, a zatim je pokušao i Smyth. No, zato nije bilo lijeka za Mikea Prpicha koji je u 29. minuti pogodio za 2:1. Medvjeđi stisak nije stajao, Smyth ih je svega pet minuta kasnije vratio u igru. Preuranjeno slavlje publike izazvao je streloviti pogodak Medvjeda u stativu Hetenyija, svi u dvorani su skočili na noge, no gola nije bilo. Nalet Medveščaka okrunio je Hećimović u posljednjoj minuti trećine, 3:2 za veliko slavlje u Ledenoj.

Fox donio pobjedu

Bučnu atmosferu utišalo je novo izjednačenje Mađara rijetko viđenim pogotkom. "Strijelac" je bio Martin od čije se klizaljke pločica odbila u gol nakon traljavog udarca Horvatha. Taj čudan gol je bio tek uvertira u zaista neobičnih 15 minuta koje su uslijedile. Mađari kao da su se prestali truditi. Do kraja su zaradili četiri isključenja i mirno gledali kako im igrači Medveščaka kruže oko gola. S druge strane Medvjedi kao da su oklijevali zabiti gol pa unatoč bezbrojnim šansama, pločica nije završila u golu. Bezvoljnost na obje strane prekinula je sirena pa su o pobjedniku presudili produžeci. Produžeci su počeli ppropuštenomstopostotnom prilikom Martina, no zato je Fox bio precizan. Nakon tri minute igre u produžetku matirao je Albu za dva boda Medveščaka i zadržavanje osme pozicije u EBEL ligi.

Prva utakmica doigravanja je na rasporedu već ovaj vikend. U nedjelju se igra u Grazu, a u već u utorak je susret u Ledenoj. U Zagrebu će se stoga igrati najmanje dvije utakmice, 23. i 28. veljače.

Pročitajte više