Bomba s dijamantnim nastavkom: Ancelotti preuzima Chelsea i dovodi Džeku?

NAKON što su Englezi objavili kako je Carlo Ancelottu dogovorio preuzimanje klupe Chelsea, zakotrljala se priča o mogućem dolasku Edina Džeke na Stamford Bridge.

Poput bombe je odjeknula vijest koji je objavio Sun, a prema kojem je dolazak Carla Ancelottija na klupu Chelsea zapravo riješena stvar. Talijan je navodno sve dogovorio sa Abramovičem, a kako je Guus Hiddink izričito rekao da nema šanse kako će ostati u londonskoj momčadi nakon ljeta, treba mu dovesti dostojnu zamjenu, što Ancelotti svakako jest.

Kako je još uvijek aktualni trener Milana veliki fan Edina Džeke te ga želi u momčadi koju će u budućnosti trenirati, logično se nameće teza da bi napadač Wolfsburga, trenutno najtraženija europska nogometna roba, mogao put londonske momčadi. Svima nam je jasno da si ruski oligarh može priuštiti i "bosanski dijamant".

Zapravo, gotovo je sigurno da će Džeko u sljedećem prijelaznom roku napustiti Wolfsburg. Iako ima ugovor s njemačkom momčadi do 2011. lista interesenata za njegove usluge svakim je novim pogotkom sve duža. Spominju se svi jači europski klubovi, a cijena mu vrtoglavo raste.

Prema Transfermarktu Džeko trenutno vrijedi deset milijuna eura, a nastavi li s odličnim partijama cijena bi se do kraja sezone mogla udvostručiti.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više