Zagreb pobijedio Nexe i stigao nadomak 32. naslova prvaka Hrvatske

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

RUKOMETAŠI Zagreba pobijedili su Nexe 24:19 i tako stigli nadomak osvajanja 32. titule prvaka Hrvatske, što bi im sačuvalo status jedinog kluba koji je bio prvak Hrvatske u rukometu. Zagreb i Nexe dvije su prvoplasirane momčadi Lige za prvaka, a prvak će postati onaj koji prvi skupi šest bodova u međusobnim ogledima. Zagreb ih već ima četiri, dok je Nexe na nuli, a sada će se odigrati još onoliko utakmica koliko bude potrebno da netko stigne do šestog boda.

Zagreb je do pobjede sa šest pogodaka predvodio Timur Dibirov, dok su po četiri dodali Luka Lovre Klarica i Filip Glavaš. Kod Nexea je s četiri gola najbolji bio Izraelac Adir Cohen, a po tri su zabili Manuel Štrlek i Predrag Vejin.

Podsjetimo, Zagreb je do prva dva boda stigao tako što mu je prije mjesec dana dodijeljena pobjeda u Našicama. Tada je rukometaš Nexea Marko Bezjak pri vodstvu Zagreba 16:9 ramenom srušio delegata Antu Josića. Susret je prekinut, Zagrebu je dodijeljena pobjeda 10:0, a Bezjak je suspendiran na godinu dana. Sljedeća utakmica igra se 22. svibnja u Zagrebu.

Pročitajte više