Bonačić: Čast je biti na Svjetskom prvenstvu


TRENER nogometaša iranskog prvaka Sepahana Luka Bonačić otvorit će u petak Svjetsko prvenstvo klubova u Japanu.

Iranski je prvak nastup na SP-u izborio ulaskom u finale azijske Lige prvaka, gdje je sastav iz Esfahana izgubio od japanske Urawe, također sudionika smotre najboljih klubova po kontinentima.

Bonačić će sa svojim igračima otvoriti turnir kvalifikacijskim dvobojem za četvrtfinale, koji će u petak u Tokiju odigrati protiv Waitakere Uniteda, novozelandskog prvaka i najboljeg kluba Oceanije.

"U Japan ne idemo na praznike. Za nas je velika čast što smo sudionici ovog natjecanja. Učinit ćemo sve kako bismo došli do dobrog rezultata. Nadam se da ćemo se ponovno susresti s japanskim prvakom." - izjavio je hrvatski trener dodavši:

"Moramo se u potpunosti usredotočiti na Novozelanđane. Tek nakon njih, pobijedimo li, razmišljat ćemo o Urawi. Znamo da Waitakere United nije u potpunosti momčad sastavljena od profesionalaca, no to ne znači da nisu sposobni igrati dobar nogomet."

Prođu li prvu prepreku, Iranci će imati priliku revanširati se Urawa Redsima za poraz u finalu azijske Lige prvaka u četvrtfinalu SP-a. Ako bi prošli Japance, Bonačić bi svoje nogometaše imao čast voditi u polufinalu protiv europskog prvaka Milana.

Totalsport
Foto: Arhiva

Pročitajte više