Borba Mladena Petrića: Teško je, kad znaš da ti je mjesto na terenu

OVIH DANA Mladen Petrić u teretani na Nordbank Areni vježba s kolegom Colinom Benjaminom. Njegov suigrač iz Nambije potrgao je prednje križne ligamente, njegova priča za Petrića je utješna. Koliko to može biti, jer Petrić posljednjih godina zaista nema sreće s ozljedama. Neugodni serijal svakako je "pomogao" da mu Marijo Mandžukić oduzme palicu trećeg Bilićevog napadača. Nedavno je Petrić operirao desni gležanj, ali ne želi žuriti s povratkom na teren.

Smireno i iskusno, svoj povratak najavljuje tek za proljeće...

Petrić je u prvenstvenoj utakmici protiv Herthe odigranoj 4. listopada pretrpio ozljedu peronealnog mišića udarcem u vanjski dio desnog gležnja. Samo tri dana kasnije u Baselu je bio podvrgnut operaciji. Otpao je za utakmicu s Kazahstanom, posljednju u kvalifikacijama za SP, ali sve i da je bio spreman, pomoći ionako nije bilo.

Danas, 23 dana nakon ozljede, provodi četiri sata dnevno na rehabilitaciji, diže utege i razmišlja o povratku.

"Vratit ću se na proljeće, u drugom dijelu sezone. Moram slušati svoje tijelo, ne smijem žuriti. Odmah nakon tog prekršaja na utakmici u Berlinu, znao sam da je u pitanju teža ozljeda", prisjeća se Petrić, koji je nakon operacije koristio specijalno izrađenu cipelu, te je brzo ostavio štake...

"-Svaki puta kada suigrači izlaze na teren osjetim uzbuđenje, znajući da je i moje mjesto zapravo na terenu"

Taj će osjećaj imati i u subotu, kada će HSV na Nordbank Areni ugostiti Borussiju iz Mönchengladbacha u 11. kolu Bundeslige.

Pročitajte više