LIGUE 1

Bordeaux gotovo sigurno ispao iz lige, Majer zabio Marseilleu

Foto: Profimedia

HRVATSKI reprezentativac Lovro Majer zabio je gol za vodstvo svog Rennesa 2:0 u utakmici protiv Marseillea. Bivši igrač Dinama gol je zabio u 35. minuti nakon asistencije Terriera. Bila je to njegova druga asistencija na utakmici, za prvi gol dodao je Benjaminu Bourigeaudu u 12. minuti. Utakmica je završila rezultatom 2:0.

Monaco je preokretom pobijedio Brest 4:2 te sad ima isti broj bodova kao i Marseille i bolju gol-razliku. Ova se dva kluba bore za drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Rennes također ima šanse za to drugo mjesto, samo ako Monaco i Marseille izgube. Strasbourg je peti, a na to mjesto još uvijek mogu Nice i Lens.

Borba za opstanak

Bordeaux je osvojio bod u utakmici protiv Lorienta, no gotovo je sigurno da će ispasti iz lige. Na dnu je ljestvice s 28 bodova, ispred njega su Saint-Etienne, koji je izgubio od Reims 2:1 te Metz, koji je pobijedio Angers 1:0, s 31 bodom. U francuskom prvenstvu o plasmanu odlučuje gol-razlika, a Bordeaux je trenutno ima -41. Metz, koji je 18. ima -29, a 19. Saint-Etienne -35.

Bordeauxu će tako u posljednjem kolu trebati ogromna pobjeda, s tim da Metz i Saint-Etienne dožive katastrofalne poraze, tako da ih prestigne za gol- razliku. Navijači su ih zbog toga "počastili" bacanjem WC papira na teren. U prvu će se ligu sigurno vratiti Toulouse i Ajaccio.

 

Pročitajte više