UFC 245

Borilački svijet iznenađen jednom sudačkom karticom s borbe Usmana i Covingtona

Foto: Getty Images

KAMARU USMAN u petoj rundi spektakla na UFC 245 priredbi u Las Vegasu srušio je Colbyja Covingtona i obranio naslov u velter kategoriji.

Nakon borbe, osim o brutalnom nokautu kojim je Usman srušio protivnika, puno se priča i o sudačkim odlukama. Posebno su sporne sudačke kartice trojice sudaca, a jedan od njih posebno je iznenadio borilački svijet.

Joe Rogan i Daniel Cormier nakon borbe analizirali su borbu, a njihovo čuđenje odlukom jednog od trojice sudaca prenosi USA Today. 

Nikome nije jasno što je suđeno

Naime, jedan od sudaca u četvrtoj rundi imao je rezultat uvjerljivo na strani Covingtona, prema njemu Covington je bio bolji od Usmana u tri od četiri runde.

Drugi sudac imao je Usmana u 3:1 vodstvu, a treći je imao zapisano 2:2 nakon četiri runde. Usman je čak dva puta rušio Covingtona u četiri runde pa Roganu i Cormieru, ali i brojnim borcima na Twitteru, nije jasno kako je itko mogao suditi 3:1 za Covingtona nakon četiri runde.

Da je Covington kojim slučajem bio bolji u petoj rundi, mogao je na račun te odluke slaviti u borbi u kojoj je prema mišljenju borilačke javnosti izgubio barem tri, ako ne i četiri od pet rundi. 

Pročitajte više