Borna Ćorić: Nedostajala mi je reprezentacija, ovo je najbolji osjećaj na svijetu!

Foto: Hina

HRVATSKA Davis Cup reprezentacija izborila je četvrtfinale Davis Cupa pobjedom protiv Kanade 3:1. 

Borna Ćorić donio u Osijeku ključni bod, pobjedom protiv 18-godišnjeg Kanađanina Denisa Shapovalova sa 6:4, 6:4, 6:4.

Ćorić je odigrao fantastičan meč i razoružao jednog od najvećih talenata svijeta. Zagrepčanin se vratio u reprezentaciju nakon što je izgladio nesuglasice s izbornikom Željkom Krajanom. Nije ga bilo od polufinala Davis Cupa protiv Francuske u Zadru u rujnu 2016. godine. Borna je vukao Hrvatsku do finala, ali onda se ozlijedio i posvađao s izbornikom koji ga nije uvrstio u sastav za najvažniji meč.

"Nedostajala mi je reprezentacija, moram priznati. Uz ovakvu publiku danas nisam mogao izgubiti. Ovo je najbolji osjećaj na svijetu", bila je prva Bornina reakcija nakon pobjede.

"Meč je bio sjajan, odigrao sam praktički bez greške. Sve sam ostavio sa strane, ništa nisam vidio, samo sam igrao ta meč.. U trećem setu sam fulao dva backhanda i to je to, sve ostalo je bilo dobro"

U drugom setu izgubio je samo tri poena na servisu, koji je njegov najstabilniji udarac. 

"I prva lopta nakon servisa je bila odlična, na tome sam puno radio. Hvala mom timu, odlično se slažemo, tu su Piatti i Ljubo, normalni ljudi. Ja sam najluđi u timu, ali oni me drže pod kontrolom", kazao je Ćorić koji je, osim Shapovalova, u Osijeku prvog dana svladao i Vaseka Pospisila.

"Te dvije pobjede dat će mi puno samopouzdanja za nastavak sezone. Želim ostati zdrav i napredovati prema Topu 25", kaže Borna, trenutačno 47. igrač ATP-eve ljestvice. 

Pročitajte više