HNL

Boro Primorac nakon pobjede Hajduka: Uživamo večeras. Momci pjevaju, to je to

Foto: Pixell

HAJDUK je u odličnoj utakmici s 2:1 pobijedio Lokomotivu u zaostalom susretu 9. kola HNL-a.

Junak susreta bio je dvostruki strijelac Mijo Caktaš (12., 90.), dok je pogodak za domaćina postigao Indrit Tuci (56.).

Bio je to treći susret Hajduka otkako je momčad preuzeo Boro Primorac te druga pobjeda uz jedan remi. Primorac je debitirao neodlučenim susretom protiv Osijeka, a potom je u slavio u Koprivnici protiv Slaven Belupa. Hajduk je nakon te utakmice otputovao u Zagreb gdje je trenirao za današnji dvoboj u kojem je osvojio važna tri boda.

Hajduk je posebno dobro igrao u prvom dijelu. Bili su imali više od igre. Nakon dugo vremena vidjeli smo plan i ideju u igri Hajduka, postojala je geometrija igre i jasna vizija prema naprijed bila je plod očito uvježbanih akcija s treninga, a ne improvizacije.

Nakon utakmice trener Primorac je bio zadovoljan igrom svoje ekipe.

''Vrlo smo zadovoljni. Sretan sam jer sam vjerovao u ovu ekipu. Mogu samo čestitati momcima, dali su sve od sebe u ove tri utakmice. Uvjerio sam se da dobro znaju igrati. Ima tu prostora za napredak, ali imamo grupu igrača koja je jako dobra. Mislim da možemo napredovati. Malo smo danas slabije krenuli drugo poluvrijeme. Na 1:1 smo se vratili, imali stativu i neke šanse. Ova ekipa ima mladost, svježine i karakter i može bolje'', rekao je Primorac, a zatim je dodao:

''Lokomotiva se bori za život. Imaju par dobrih igrača. Ima jedan naš igrač po desnoj strani koji je iz naše škole. Nije lako u Hrvatskoj. Ima dobrih trenera, dobrih igrača. Sve su ekipe taktički dobre. Vrlo sam sretan da su dečki odigrali dobro.''

Caktaš je junak.

''Šteta što ga nije bilo protiv Osijeka. Zadovoljan sam i s obranom. Dva centarhalfa su igrala dobro, golman je isto bio dobar. Vezni red je dao sve od sebe, bili smo svježi prema naprijed. Imali smo par kombinacija. Uživamo večeras. Momci pjevaju, to mi je drago. Do Rijeke ima još 12 dana. Imamo sve igrače na raspolaganju, svi su zdravi. Možemo se dobro odmoriti, raditi. Vrlo je važno dobro odraditi kraj prvog dijela sezone. Čeka nas i kup utakmica. Možemo se približiti vrhu'', kazao je Primorac pa je otkrio što je rekao igračima kad je preuzeo momčad:

''Da vjerujem u njih i da mogu bolje igrati nego do sada.''

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više