Bošković: Ne bojimo se Pro Recca, vjerujemo u osvajanje Eurolige

DVA čarter zrakoplova kreću u četvrtak iz Dubrovnika prema Barceloni gdje će dubrovački Jug ovog vikenda nastupiti na vaterpolskom Final fouru. Osim igrača, uprave i prijatelja kluba u zrakoplovima će biti i navijači, a kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare Vaterpolo kluba Jug, u Španjolskoj će na tribinama biti oko 250 najvatrenijih navijača.

Prvi na stepenici prema finalu biti će mađarski Vasas koji je prije samo nekoliko dana osvojio naslov prvaka Mađarske. "Riječ je o ekipi s vrlo jakim pojedincima, ali trebati ćemo se potruditi zaustaviti njihov kontranapad koji je mađarsko najjače oružje", kazao je danas trener Juga Emil Nikolić pred dubrovačkim novinarima dodajući kako su svi u Jugu zdravi i 100 posto spremni za utakmicu.

Na Final fouru, osim Juga i mađarskog Vasasa nastupiti će i zagrebačka Mladost koja će do finala morati savladati prvog favorita i branitelja naslova talijanskog "super" kluba Pro Recca. "Svima su izgledi podjednaki bez obzira na Pro Recco. Uostalom i Talijani su rekli kako svi imaju 25 posto šanse za osvajanje vrha Europe, pa zašto i mi u to ne bi vjerovali", kazao je Miho Bošković kapetan Juga, proglašen ove godine za najboljeg igrača Europe.

Uprava Juga, trener i igrači složno kažu kako se u Barcelonu putuje bez rezultatskog imperativa, utakmica protiv Mladosti i poraz odavno su arhivirani, a eventualne greške uočene i ispravljene.

No, zanimljiva je vaterpolo priča Vasasa i Juga. Naime, Dubrovčani su ove sezone igrali u skupini protiv vrlo jakih i neugodnih Mađara, koji po ocjenama mnogih igraju danas najljepši vaterpolo. U skupini su igrali 1:1, po pobjeda na svakoj strani na domaćem terenu. U Dubrovniku je Jug bio bolji za svega jedan gol, a završilo je 8:7. U Budimpešti je bila sasvim drugačija priča, puno lošija za Jug, a semafor je na kraju pokazivao 11:8 za Mađare. A mogao je Jug proći i gore.

Recimo i to kako su prošle sezone Jugaši pobijedili Vasas u obje utakmice četvrtfinala, te preko njih izborili Final four, a i ove sezone se nadaju "mađarskom preskoku". Uostalom, Stradun gori, a Dubrovčani idu u Španjolsku puni optimizma. Svi priželjkuju hrvatski finale protiv Mladosti, kako bi se naplatio ovogodišnji poraz u Prvenstvu Hrvatske. To bi ipak, slažu se u Dubrovniku, bilo najslađe prvenstvo Europe.

I.Ć.
Foto: AFP

Pročitajte više