Bottas ostvario treću pobjedu karijere u Abu Dhabiju

Foto: Getty Images / Guliver Image

VALTTERI BOTTAS ostvario je treću pobjedu u karijeri nakon što je u Abu Dhabiju, u posljednjoj utrci sezone, pobijedio momčadskog kolegu Lewisa Hamiltona, a Sebastian Vettel potvrdio je naslov viceprvaka trećim mjestom za Ferrari.
 
Bottas je zadržao vodstvo na startu na kojem nije bilo previše promjena pozicija, a Finac je ubrzo krenuo graditi vodstvo ispred Hamiltona koje je veći dio utrke držao na oko dvije sekunde.
Prednost u strategiji dobio je Bottas kao vodeći od dva Mercedesova vozača pa je prvi ušao na jedinu promjenu guma i nakon Hamiltonova jedinoga ulaska zadržao vodstvo.
 
Bottas je bez problema zadržao prednosti i ostvario treću pobjedu u karijeri nakon ovogodišnjih slavlja u Rusiji i Austriji.
 
Hamilton je završio drugi s manje od četiri sekunde zaostatka, a Vettel treći, gotovo 20 sekundi iza pobjednika.
Ricciardo je pratio Vettela dok nije morao odustati zbog problema s hidraulikom na njegovom RB13, a četvrti je završio Raikkonen u drugom Ferrariju.
 
Verstappen je imao usamljenu utrku na petom mjestu koju je proveo iza Raikkonena, ali bez prave šanse za napad.
 
Hülkenberg je završio šesti za Renault i tako im donio šesto mjesto u poretku konstruktora budući da Toro Rosso nije osvojio ni bod, unatoč bizarnom odustajanju Carlosa Sainza kojem mehaničari nisu dobro pričvrstili prednji lijevi kotač.
 
Hülkenberg je na kontroverzan način prošao Pereza u Force Indiji vozeći izvan granica staze i dobio pet sekundi kazne, ali je uspio izgraditi prednost i ostati ispred i nakon svoga jedinog ulaska u boks.
Perez i Ocon završili su sedmi i osmi, a Alonso je nakon sjajnog pretjecanja Masse u 24. krugu završio deveti. Posljednji bod u svojoj posljednjoj F1 utrci osvojio je upravo Massa u Williamsu.
 
Grosjean je napredovao pet mjesta u odnosu na start utrke i završio 11., a Vandoorne je završio 12. u drugom McLarenu ispred Magnussena u drugom Haasu.
 
 
Wehrlein je u Sauberu uspio pobijediti oba Toro Rossa i momčadskog kolegu Ericssona, a posljednji od vozača koji su završili utrku bio je Stroll u Williamsu nakon još jedne utrke za zaborav.
 
Utrku nisu završili samo Ricciardo u Red Bullu i Sainz u Renaultu.
 
 

Pročitajte više