Božica Palčić i Roy Ferenčina sportaši koprivnice

U IZBORU članova sportskih udruga Koprivnice i sportskih novinara za najbolje koprivničke sportaše u protekloj godini izabrani su rukometašica Podravke Vegete Božica Palčić te nogometaš Slaven Belupa Roy Ferenčina.

Drugo mjestu u konkurenciji sportašica osvojila je rukometašica Snježana Petika, dok je treća bila kuglačica Željka Orehovec. Kod muškaraca drugo mjesto osvojio je kartingaš Ivan Baran, a treće nogometaš Marijo Dodik. Najbolji ženski klub je Podravka Vegeta, a muški nogometni prvoligaš Slaven Belupo. Za najperspektivniju športašicu proglašena je atletičarka Iva Belčić, a športaša kartingaš Matija Momčilović.

Na svečanosti proglašenja izbora sportaša grada Koprivnice, održanoj u koprivničkom hotelu Podravina, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Ivan Pal istaknuo je da se u Koprivnici u 51. klubu sportom bavi više od 4000 športaša, a koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić naglasio je da grad financira i trinaest športskih škola, a ove godine će biti sagrađena atletska staza, početi gradnja bazena i pokrit će se gledalište, postaviti rasvjeta i sagraditi poslovna zgrada uz tribine na Gradskom stadionu.

Pročitajte više