TRANSFERI

Braco objasnio zašto Bayern ne želi najopasnijeg Nijemca

Foto: Gulliver / Getty Images

TIMO WERNER činio se kao idealno golgetersko pojačanje za Bayern i nasljednik Roberta Lewandowskog.

Poput njega, sjajan je strijelac i asistent koji je u 25 utakmica za Leipzig ove sezone zabio 23 gola, a 10 ih namjestio. Uz to, iako je mlad (23), već ima iskustva u Ligi prvaka i nastupima u reprezentaciji Njemačke, za koju je odigrao 29 utakmica i postigao 11 golova.

Zadnje dvije godine njemački mediji sele Wernera u Bayern jer za najboljeg njemačkog napadača logično je da prije ili kasnije dođe u najbolji njemački klub. Trener Hansi Flick s Bayernovih zimskih priprema u Dohi poručuje da mu fali napadač pa su novinari pitali sportskog direktora Hasana Bracu Salihamidžića zašto ne dovede onog kojeg svi očekuju u Bayernu.

"Werner je jako dobar igrač koji je odigrao sjajan prvi dio sezone, ali mi imamo Lewandowskog, koji je idealan za naš način igre jer se može orijentirati i naći mjesto i prolaz na skučenom prostoru, kada protivnik skrati teren i u obrani ga nakrca svojim igračima. Lewandowski je strašan tehničar, koji izlaz i golove nalazi čak i u takvim situacijama", nahvalio je Braco Lewu i onda objasnio zašto Werner ne može biti njegov nasljednik.

"S druge strane, Werner sa svojom brzinom treba više prostora, koji je imao u sustavu po kojem je igrao Leipzig. Sustav se tamo sada promijenio, ali i dalje nema gužve u napadu kao kod nas", rekao je Salihamidžić istaknuvši kako sumnja da se Werner može uspješno nositi s manjim klubovima i protivnicima koji se brane duboko. 

To se pokazalo na SP-u u Rusiji, gdje je Werner došao s velikim nadama i očekivanjima, ali se uopće nije vidio jer je Njemačka igrala protiv momčadi koje mu nisu dale prostora da iskoristi svoj glavni adut - brzinu i eksplozivnost. 

Pročitajte više