Branko Ivanković bi volio zaobići Hrvatsku na SP 2006

UZME li se u obzir kako je više milijuna Iranaca na ulicama bučno proslavilo kvalifikacije nogometne reprezentacije na SP u Njemačkoj, onda nije začuđujuće kako su Branko Ivanković i nogometni reprezentativci postali nacionalne zvijezde kojima je na dosadašnjem uspjehu čestitao i sam predsjednik Hatami.

"Zamislite, posjećivao nas je i na treninzima dajući nam podršku uoči utakmice odluke. Stigla nam je i čestitka vođe revolucije Hamneija, cijeli Iran nas doživljava kao heroje." - rekao je Ivanković za Sportske novosti.

Zbog plasmana na SP Ivanković je u Iranu postao megapopularan, popularniji od Ćire i Ivića, a on sam vjeruje da će, uspije li postići dobar uspjeh u Njemačkoj, zaraditi premiju veću od 100.000 dolara.

"Savez doista neće štedjeti. Igrači su još prošle godine od nastupa za reprezentaciju zaradili po 80.000 dolara, a sada će sigurno dobiti više. Obećani su im stanovi, te svakome po automobil, kao i meni. Mercedes, Peugeot, tko će ga znati..." - kaže Ivanković.

Kada bi mogao birati, Ivanković bi najradije volio odmjeriti snage s Brazilom ili Argentinom, a ne bi volio da se na SP-u susretnu reprezentacije Hrvatske i Irana.

"Utakmica s Hrvatskom bi za mene nosila veliku tenziju, posebno za mene kao Hrvata na klupi Irana, i to bih volio izbjeći." - objašnjava Ivanković.

Što se tiče mogućnosti da ga Iranci smjene neposredno prije SP-a, Ivanković kaže kako ima ugovor do 1. listopada 2006, i prema sadašnjem stanju, njegova pozicija nije ničim ugrožena.

"No, istina je da s Irancima nikad ne znaš i ostavljam jednu malu, doista minimalnu mogućnost da se stvari promijene." - zaključuje Ivanković.

Pročitajte više