"BRATE, KAD STIŽE?" Izbornik Srbije pohvalio se da njegovu rakiju obožavaju Rakitić i Messi

Foto: Guliver Image/Getty Images

REPREZENTACIJU Srbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji vodit će s klupe Mladen Krstajić, potvrdio je danas Nogometni savez. On je do sada bio vršitelj dužnosti izbornika nakon odlaska Slavoljuba Muslina, koji je odveo Srbiju na SP.
 
"Krstajić je dobio naše povjerenje i kao izbornik će voditi Srbiju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. O detaljima njegovog ugovora razgovarat ćemo nakon praznika. Također, njegova promocija bit će obavljena sredinom siječnja", rekao je sportski direktor Saveza Goran Bunjevčević prije nekoliko dana.
 
Krstajić je bio reprezentativac od 1999. do 2008. godine. Odigrao je 59 utakmica i zabio dva gola. 
 
Za reprezentaciju SiCG igrao je na Mundijalu u Njemačkoj 2006. U karijeri je igrao u Senti, Kikindi, pa u Partizanu, odakle se prodao u Bundesligu. Najprije je bio član Werdera, da bi najbolje igračke dane u karijeri proveo u Schalkeu, gdje je godinama bio suigrač Ivanu Rakitiću. I danas ih veže veliko prijateljstvo.
 
 
 
Nakon završetka igračke karijere okrenuo se trenerskom pozivu. Bio je pomoćnik Muslinu u kvalifikacijama za SP, a nedavno je vodio Srbiju na turneji po Aziji, gdje je svladao Kinu s 2:0 te odigrao neodlučeno 1:1 protiv Južne Koreje.
 
Mladen Krstajić preuzeo je "vruću" klupu Orlova pola godine prije početka Mundijala u Rusiji, a izbornik Srbije svoj mir pronalazi u Vojvodini gdje se bavi proizvodnjom rakije.
 
U vojvođanskom Banatskom Velikom Selu, Krstajić je ugostio portal "Alo", kojem je otkrio tko je sve od velikana kušao njegovu rakiju.
 
''Našu rakiju pili su i igrači Barcelone. I traže još. Zove me Ivan Rakitić i pita: 'Brate, kad stiže? Ovo moji iz Barce su poludjeli za njom.' 'Pa kako da ti pošaljem? Dođi po nju', kažem mu'', priča Krstajić.
Izbornik Srbije najprije je otvorio kafić u centru Kikinde, zatim ga je pretvorio u restoran, a rakija nazvana Hubert postala je neizostavni dio menija.
 

''Brali smo marelicu. Supruga, troje djece i ja. Zatim sestra i njena djeca. Pa moj otac. Bilo nas je dvadesetak. Plus dvadesetak radnika. Ustajali smo u četiri ujutro, a u pet bi krenula berba. I tako sedam dana. Ubrali smo oko 60 tona marelica. Što je trebalo, da sjedim u Beogradu, pušim i kažem: 'Ja sam Mladen Krstajić, a vi klošari tamo radite.' Ne pada mi na pamet. Ako sam posadio, ima da berem. I ne da me nije sramota nego mi je i zadovoljstvo. Tako i odgajam djecu. Da ako nešto žele imati, da za to moraju raditi'', dodao je Krstajić.
 
Rekao je da su njegovu, sad već slavnu rakiju probali košarkaši Zvezde, Željko Obradović, Dejan Bodiroga, Bastian Schweinsteiger, nogometaši Barcelone…
 

Pročitajte više