"Bravo" organizatori SP-a: Kataru fali soba i hotela, pa će navijače smjestiti u šatore u pustinji

Foto: Guliver Image/Getty Images

FARSA oko dodjele domaćinstva SP-a u nogometu 2022. godine Kataru ne prestaje. Najnovije vijesti iz te zemlje odnose se na način na koji organizatori svjetskog prvenstva za šest godina namjeravaju riješiti veliki problem nedostatka smještaja za brojne navijače sa svih kontinenata. 

Katar nije smio dobiti organizaciju jednog od dva najveća sportska događaja barem zato što ne ispunjava osnovni uvjet; minimalni broj smještajnih jedinica, odnosno hotelskih soba, kojih zemlja domaćin mora imati 60 tisuća. Katarska turistička zajednica službeno navodi da njihova zemlja raspolaže sa samo 20 700 soba.
 
Kako bi nadomjestili ogroman manjak, u Kataru imaju ideju: uspostavu pustinjskih kampova u kojima bi navijači bili smješteni u šatorima, jer u studenom i prosincu, kada će se ovo SP igrati, vrijeme je ugodno. 
 
S obzirom kako je i ovako teško smjestiti sve one koji bi ostali bez smještaja u čvrstim objektima, Katarani su se dosjetili još jednog načina; oko šest tisuća navijača smjestit će se na kruzerima, putničkim brodovima. 

Pročitajte više