Brazilski ESPN: Hrvati nas nisu izbacili slučajno, bili su bolji. Dosta je sramoćenja

Foto: EPA-EFE

BRAZILSKI ESPN žestoko je kritizirao reprezentaciju i brazilski nogometni savez nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva od Hrvatske. Momčad Zlatka Dalića je u četvrtfinalu bila bolja od Brazila 4:2 na penale nakon što je poslije 120 minuta rezultat bio 1:1. Tekst ESPN-a prenosimo u cijelosti.

"Brazil je završio peto uzastopno svjetsko prvenstvo razočaranjem. Ovog puta egzekutor nije bila reprezentacija s velikom nogometnom tradicijom, poput Francuske 1998. i 2006., Nizozemske 2010. i Njemačke 2014. godine, niti je to bila atraktivna momčad poput Belgije na prošlom SP-u.

Hrvati nisu pobijedili slučajno

Ovaj put nas je kući poslala zemlja od jedva četiri milijuna ljudi sa starom reprezentacijom koja je na svojem zalasku. I, da stvar bude gora, Hrvati nisu pobijedili slučajno. Bili su taktički organiziraniji i, iako je Brazil imao više prilika, 1:1 nakon produžetka je bio pošten rezultat. Hrvatska je na kraju slavila na penale.

Za Brazil će sad proći najmanje 24 godine od osvajanja zadnjeg svjetskog prvenstva, užasno dug period za sve one koji misle da se u ovoj zemlji igra najbolji nogomet. Kakva je to glupost. Jedina zemlja na svijetu koja je pet puta osvojila svjetsko prvenstvo ima dobre igrače, baš kao i hrpa reprezentacija u modernom nogometu.

Dosta je sramoćenja

Ispadanja od europskih reprezentacija na pet uzastopnih svjetskih prvenstava govore da su brazilski treneri zapeli u vremenu. Tite je rekao da će otići nakon ovog SP-a neovisno o rezultatu. Imao je dvije šanse da osvoji svjetsko prvenstvo. Nije uspio i pokazao je da njegova momčad može pobjeđivati samo u zaostaloj Južnoj Americi. 

Brazilski savez ne smije okolišati ni trenutka. Sljedeći izbornik mora biti stranac. Nema smisla sanjati o Pepu Guardioli, ali valjda nije teško naći pristojnog trenera koji je bolji od brazilskih. Dosta je bilo sramoćenja. Dajte nam stranca."

Pročitajte više