kvalifikacije za sp

Brazilski savez ogorčen na brazilske vlasti: Pa mogli ste to riješiti prije utakmice

Foto: Amanda Perobelli/Reuters

KVALIFIKACIJSKA utakmica za Svjetsko prvenstvo između Brazila i Argentine u Sao Paulu prekinuta je jučer u 5. minuti nakon što su službenici upali na teren.

Zaposlenici brazilske agencije za javno zdravstvo (Anvisa) tražili su četiri argentinska igrača Giovanija Lo Celsa, Emiliana Martineza, Cristiana Romera i Emiliana Buendije koje su željeli deportirati. Naime, Brazilci su ustanovili da su spomenuti igrači lagali pri ulasku u Brazil da nisu bili u Velikoj Britaniji u zadnjih 14 dana te su tako izbjegli obveznu karantenu.

Nikome na terenu isprva nije bilo jasno što se događa, ali su službenici inzistirali na deportaciji igrača, nakon čega je utakmica otkazana i još se ne zna kad će se i hoće li se odigrati.

Skandalozne scene šokirale su svijet, a iznenađen je bio i Brazilski nogometni savez (CBF) koji se nakon utakmice oglasio na Twitteru.

"Brazilski nogometni savez žali zbog događaja zbog kojih je utakmica prekinuta te istovremeno brani i poštuje sve covid-protokole. No, potpuno smo iznenađeni potezom Anvise i smatramo da je državna agencija imala dovoljno vremena u danima prije utakmice da riješi nastali problem, a ne tijekom utakmice. Želimo istaknuti da ni u kojem trenutku i ni na koji način nismo tražili od Anvise da sankcionira argentinske igrače i nemamo ništa s njihovim upadom na teren", stoji u priopćenju.

Na sličan način je ranije reagirao i Lionel Messi, koji se također pitao zašto im nitko ništa nije rekao ranije, s obzirom na to da su u Brazil došli tri dana prije utakmice. Šef Anvise je na brazilskoj televiziji rekao da će njegovi službenici otići u hotel argentinske reprezentacije i tražiti od spomenute četvorke da napusti Brazil, no kad ih više nisu našli u hotelu, otišli su na utakmicu.

Pročitajte više