Brendan Schaub se pretrenirao za Cro Copa



"JEDNOSTAVNO sam izgorio", potvrdio je novinarima američki majstor slobodne borbe Brendan Schaub pet dana prije borbe s hrvatskim gladijatorom Mirkom Filipovićem. Tvrdi 27-godišnji američki teškaš da se to dogodilo prije nekoliko tjedana, i to stoga što se vjerojatno prerano (prije tri mjeseca), a sasvim sigurno preintenzivno posvetio pripremama za ovosubotnji meč 128. UFC-ove priredbe u New Jerseyju.

"Dogodilo se to stoga što sam ozbiljno shvatio značenje ovog meča za moju karijeru. Kad god bih pogledao snimku nekih od prijašnjih velikih Filipovićevih borbi, impresioniran sam mogao samo otići na dodatan trening ", objasnio je Schaub govoreći o svome velikom sportskom uzoru, 36-godišnjem Hrvatu. "Jednog dana sam, usred sparinga, osjetio nevjerojatnu slabost, totalnu iscrpljenost. Osjećao sam se prebijeno. Dogodilo mi se to prvi put. Nikad se prije nisam našao u stanju pretreniranosti."

Njegovi treneri su, primijetivši anomaliju, poslali Schauba kući i zabranili mu ikakav trening kroz tri dana vikenda, od petka do subote. Kad sam se vratio u dvoranu u ponedjeljak, osjećao sam se ponovno dobro. Treneri su bili u pravu. Danas gledam na to kao na dobru stvar. Ako ništa drugo, barem znam da nisam radio premalo.

Pročitajte više