BRITANCI OŠTETILI ĐOKOVIĆA Čak je i McEnroe stao na njegovu stranu: "Ne razumijem zašto su to napravili"

Foto: Screenshot 

NOVA drama na Wimbledonu. Dvoboj Đokovića i Mannarina bio je postavljen kao treći na terenu broj 1, ali kako se susret Luksemburžanina Gillesa Mullera i Španjolca Rafaela Nadala odužio na četiri sata i 47 minuta, Đoković i Mannarino nisu mogli ni započeti svoj meč.
 
> Đoković se uzalud svađao s čelnicima Wimbledona: Ovo je razlog zbog kojeg je odgođen Novakov meč
 
Berdychu dan odmora više nego Đokoviću ili Mannarinu
 
Iznenađujuća je bila odluka organizatora da ne premjeste susret Đokovića i Mannarina na središnji teren, nakon što je na njemu program završio mnogo ranije jer je Švicarac Roger Federer uvjerljivo svladao Bugarina Grigora Dimitrova 6-4, 6-2, 6-4. Taj susret bio je završen gotovo dva sata prije nego što je Muller rezultatom 6-3, 6-4, 3-6, 4-6, 15-13 s turnira ispratio Nadala, pa su Đoković i Mannarino mogli odigrati barem tri seta u ponedjeljak. Ovako će Srbin ili Francuz biti u podređenom položaju u odnosu na svog sljedećeg suparnika, Čeha Tomaša Berdycha koji će imati dan odmora prije četvrtfinala.
 
Novak se bunio, uzalud
 
Zbog toga je srpski tenisač odmah, čim je bilo jasno da će meč biti prebačen za utorak, otišao u službene prostorije ATP-a i burno reagirao zbog te odluke. Đoković je smatrao da su iz ATP-a mogli donijeti odluku o premještanju meča između njega i Mannarina na centralni teren puno ranije, kad je već bilo jasno da će Nadal i Muller odigrati maratonski meč duboko u noć.
 
Organizatori su tu odluku pravdali brigom za sigurnost gledatelja, no pomalo čudna odluka razbjesnila je sve navijače Novaka Đokovića, ali i brojne ljude iz svijeta tenisa.
 
Navijači ljuti, McEnroe napao organizatore
 
Premda je prije nekoliko dana uvrijedio Novaka Đokovića, usporedivši ga s Tigerom Woodsom, legendarni John McEnroe ovaj put stao je na stranu srpskog tenisača i kazao je da mu odluka organizatora nije nimalo jasna.
 
''Dva sata prije donošenja konačne odluke o odgodi meča, kad su Nadal i Muller ušli u peti set i kad je bilo jasno da Đoković i Mannarino neće izaći na 'jedinicu', organizatori su imali jedinstvenu priliku da na centralni teren koji je bio prazan prebace trostrukog prvaka Đokovića. Navijači bi bili oduševljeni, siguran sam'', rekao je Amerikanac za BBC, pa je dodao:
 
''Ne može nitko reći da gledatelji na 'jedinici' nisu dobili dovoljno za novac koji su dali za ulaznice. Organizatori su odugovlačili, otezali, mijenjali odluke, javljali su se će se igrati, pa onda da neće i tako u krug. Ne razumijem zašto su to napravili.''
 

Pročitajte više