BROZOVIĆ ODLAZI IZ INTERA Spalletti ojačava momčad za Ligu prvaka i rješava se Hrvata zbog Armenca

Foto: Getty Images/Guliver Image

IAKO JE kraj prvenstva daleko i Inter će se jako morati namučiti da osvoji naslov prvaka, ne bude li većih šokova "nerrazzuri" će sljedeće sezone nakon sedam godina izbivanja vratiti u Ligu prvaka.

Kad je Inter zadnji put igrao u tom natjecanju, europski nogomet bio je puno drukčiji od današnjeg. Aktualna Interova momčad je vrlo dobra, ali nedostaje joj širine da bi se kvalitetno nosila s ritmom srijeda-vikend koji je očekuje.

Zato Luciano Spalletti već ove zime želi ojačati momčad, a najviše vezni red kojemu ipak fali još jedan ili dva prava, rasna igrača. Zadnja linija s Mirandom i Škriniarom na stoperima izgleda vrlo ozbiljno, iako bi bekovi mogli biti malo bolji. Napad s Icardijem, Perišićem i Candrevom je ubojit, a "šepa" jedino malo vezna linija koja će jako patiti ozlijedi li se, recimo, Borja Valero.

Prema pisanju Gazzette dello Sport, u Interu više ne žele raditi pogreške iz prošlosti i sumanuto trošiti goleme iznose na hrpu igrača. Morat će osloboditi dio budžeta i zbog financijskog fair-playa, a Spalletti je navodno već složio popis igrača kojih bi se rado riješio.

Prvi na listi je Joao Mario, koji nije opravdao 40 milijuna eura koliko je u njega uloženo nakon Eura. Osim njega, Inter bi prodao i Marcela Brozovića (25), a od obojice ove godine puno bolje igra Matias Vecino (26) koji je došao iz Fiorentine za 25 milijuna eura.

Spalletti bi Joaa Marija rado dao "pod račun" za Javiera Pastorea (28) iz PSG-a i u planu je navodno čak i najobičnija zamjena. Opcija je i Ramires (30) iz Shanghaija, samo što Inter ni u ludilu ne želi ponuditi deset milijuna eura po sezoni koliko ga plaćaju superbogati Kinezi.

Osim njih velika Interova želja je i Henrikh Mkhitaryan koji je u svađi s Mourinhom i navodno ne bi imao baš ništa protiv promjene kluba. Armenac je odlično krenuo u sezonu, ali je u zadnje vrijeme u nemilosti trenera. Problem je što United za bivšeg igrača Dortmunda želi izvući što je više moguće od 42 milijuna eura koliko ga je platio, a Joao Mario ih ne zanima jer veznjaka ionako imaju i previše.

Ne upali li posao s Mkhitaryanom, najrealniji je dolazak sjajnog desnog krila Simonea Verdija kojeg bi Bologna vjerojatno bustila za 15 do 20 milijuna eura, što je puno manje od onoga što bi United tražio za svojeg igrača.

Pročitajte više