NAKON SASTANKA S KUSTIĆEM

Bruno Marić: Odlazim radi hrvatske reprezentacije, vidimo se u Splitu!

BRUNO MARIĆ podnio je ostavku na mjesto glavnog instruktora za VAR u HNS-u. Bivši kontroverzni sudac, koji je šest puta proglašen i za najboljeg hrvatskog suca, tvrdi kako je odlučio otići radi hrvatskog nogometa i reprezentacije koja bi do kraja godine trebala gostovati u Splitu. Marić se nakon ostavke oglasio priopćenjem u kojem ističe da ne odlazi zbog pritisaka ni hejtera, nego isključivo jer ne želi biti smetnja normalizaciji odnosa u nogometu. 

Podsjetimo, krajem travnja predstavnici Hajduka sastali su se u Zagrebu s prvim čovjekom HNS-a Marijanom Kustićem, kako bi dogovorili uvjete gostovanja hrvatske reprezentacije u Splitu. Jedan od uvjeta Hajduka, kako se moglo doznati nakon tajnog sastanka, bilo je micanje isluženih i inkriminiranih kadrova, a spominjala su se imena Brune Marića i Damira Vrbanovića. 

Otišao nakon sastanka s Kustićem 

Marić se u obrazloženju ostavke referira na medijske kalkulacije, ali još ranije nam je kazao kako iz Saveza nikada nije obaviješten o navodnom zahtjevu za njegovom smjenom. Poznato nam je da Marić nije u najboljim odnosima s Antom Kulušićem. Također, sumnja da bi Hajduk u HNS došao s takvim zahtjevom.

"Nisu me kontaktirali iz Saveza i ne želim vjerovati da postoji takav nekorektan zahtjev. Kako je moguće da jedan klub nastoji utjecati na odluke koje se tiču sudačke organizacije? Valoriziranje moga rada bi trebalo biti u rukama onih koji na to imaju pravo. Ne može me ocjenjivati jedan klub koji ima jednaka prava kao i ostali klubovi prve lige. Mislim da bi tako nešto bilo skandalozno", rekao nam je Marić prošli mjesec.

Danas nije dostupan za komentar, no poznato je da se uoči podnošenja ostavke sastao s Marijanom Kustićem u sjedištu HNS-a.

Marić u svom priopćenju navodi kako u medijskom prostoru u ovom trenutku ne smije postojati niti zrnce negative kada su nogomet i reprezentacija Hrvatske u pitanju.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Iza nas je vrlo uspješnih osam mjeseci rada na projektu VAR Hrvatska. Iza nas je zagrebački posjet Davida Elereya najvećeg autoriteta na svijetu kada je VAR tehnologija u pitanju. Iza nas je vrlo važna medijska prezentacija VAR tehnologije, koja će hrvatskom nogometu donijeti podršku, mir, povjerenje, ali rekao bih i pomirenje!

Ispred nas je još mukotrpnog rada na pripremi uvođenja VAR tehnologije koju očekujemo u veljači 2020. godine na svim utakmicama HNL-a.

Ali svim srcem se nadam, da je ispred nas i utakmica hrvatske reprezentacije u Splitu koji žudi za reprezentativnim nogometom, ali i cijela Hrvatska želi da reprezentacija igra u Splitu. Divna publika u svim gradovima gdje je igrala naša reprezentacija, sigurno želi da Split svojom prepoznatljivom mediteranskom emocijom opjeva barem jednu kvalifikacijsku pobjedu naših srebrnjaka.

Obzirom da sam u medijskim napisima mogao prepoznati natruhe smetnje odigravanju utakmice u Splitu, zbog moje funkcije u VAR instruktora podnosim ostavku na to mjesto. Podnosim ostavku ponosan na svoj rad VAR Instruktora, ali i na ono što ostavljam onome tko će me naslijediti.

Posebno napominjem kako podnosim ostavku isključivo zbog Hrvatske i hrvatskog nogometa. Ne, ne odlazim zbog pritiska, ne odlazim zbog hejtera, ne odlazim jer sam umoran. Odlazim jer sam najnagrađivaniji sudac u Hrvatskoj i imam odgovornost prema nogometu. Moju ostavku nije tražio niti Savez, niti HNK Hajduk, ali u medijskom prostoru u ovom trenutku ne smije postojati niti zrnce negative kada je nogomet i reprezentacija u pitanju.

Koristim priliku da se zahvalim Izvršnom odboru HNS-a, Izvršnom direktoru Marijanu Kustiću, Predsjedniku KNS HNS Anti Kulušiću, mojim nogometnim sucima i svima koji su me podržavali! Naravno, ostajem na raspolaganju ako me hrvatski nogomet treba i vidimo se u Splitu na utakmici Hrvatska – Mađarska!

Najbolji hrvatski nogometni sudac Bruno Marić iz Daruvara"

Pročitajte više