HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ

Bruno Marić podnio ostavku u HNS-u!

Bruno Marić podnio ostavku u HNS-u!
Foto: Pixsell

HRVATSKI nogometni savez nešto prije podne objavio je kako je Bruno Marić podnio ostavku na mjesto HNS-ovog instruktora za pomoćne videosuce (VAR).

Marić je pisanim putem obavijestio rukovodstvo HNS-a kako podnosi ostavku na mjesto VAR instruktora Hrvatskog nogometnog saveza, stoji na stranicama Saveza. 

Bivši kontroverzni sudac bio je na čelu projekta uvođenja VAR-a u HNL i glavni instruktor za obuku sudaca.

Prije dva dana Marić je u društvu Ante Kulušića, HNS-ovog dopredsjednika i šefa sudaca, predstavio projekt VAR-a u HNL-u i održao miting za novinare u HNS-ovoj Akademiji u Sesvetama.

Razlozi Marićeve ostavke su pritisci tijekom pregovora za povratak reprezentacije u Split, a poznato nam je i da nije u najboljim odnosima s Antom Kulušićem. Podsjetimo, krajem travnja predstavnici Hajduka sastali su se u Zagrebu s prvim čovjekom HNS-a Marijanom Kustićem kako bi dogovorili uvjete gostovanja hrvatske reprezentacije u Splitu. Jedan od uvjeta Hajduka, kako se moglo doznati nakon tajnog sastanka, bilo je micanje isluženih i inkriminiranih kadrova, a spominjala su se imena Brune Marića i Damira Vrbanovića. 

Marić se oglasio priopćenjem: 

Poštovani,

Iza nas je vrlo uspješnih osam mjeseci rada na projektu VAR Hrvatska. Iza nas je zagrebački posjet Davida Elereya najvećeg autoriteta na svijetu kada je VAR tehnologija u pitanju. Iza nas je vrlo važna medijska prezentacija VAR tehnologije, koja će hrvatskom nogometu donijeti podršku, mir, povjerenje, ali rekao bih i pomirenje!

Ispred nas je još mukotrpnog rada na pripremi uvođenja VAR tehnologije koju očekujemo u veljači 2020. godine na svim utakmicama HNL-a.

Ali svim srcem se nadam, da je ispred nas i utakmica hrvatske reprezentacije u Splitu koji žudi za reprezentativnim nogometom, ali i cijela Hrvatska želi da reprezentacija igra u Splitu. Divna publika u svim gradovima gdje je igrala naša reprezentacija, sigurno želi da Split svojom prepoznatljivom mediteranskom emocijom opjeva barem jednu kvalifikacijsku pobjedu naših srebrnjaka.

Obzirom da sam u medijskim napisima mogao prepoznati natruhe smetnje odigravanju utakmice u Splitu, zbog moje funkcije u VAR instruktora podnosim ostavku na to mjesto. Podnosim ostavku ponosan na svoj rad VAR Instruktora, ali i na ono što ostavljam onome tko će me naslijediti.

Posebno napominjem kako podnosim ostavku isključivo zbog Hrvatske i hrvatskog nogometa. Ne, ne odlazim zbog pritiska, ne odlazim zbog hejtera, ne odlazim jer sam umoran. Odlazim jer sam najnagrađivaniji sudac u Hrvatskoj i imam odgovornost prema nogometu. Moju ostavku nije tražio niti Savez, niti HNK Hajduk, ali u medijskom prostoru u ovom trenutku ne smije postojati niti zrnce negative kada je nogomet i reprezentacija u pitanju.

Koristim priliku da se zahvalim Izvršnom odboru HNS-a, Izvršnom direktoru Marijanu Kustiću, Predsjedniku KNS HNS Anti Kulušiću, mojim nogometnim sucima i svima koji su me podržavali! Naravno, ostajem na raspolaganju ako me hrvatski nogomet treba i vidimo se u Splitu na utakmici Hrvatska – Mađarska!

Najbolji hrvatski nogometni sudac Bruno Marić iz Daruvara

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara