Hrvatska reprezentacija

Bruno Petković: Hrvatska i Modrić su viši nivo

Foto: Index, Video: SportKlub

KADA je na ljeto došao u Dinamo iz Italije, Bruna Petkovića najavili su kao napadača koji 620 dana nije zabio gol.

Tražio se po posudbama u Italiji, zapeo je u Bologni, a Simeone Inzaghi ga je otpisao. Imao je još neke opcije, ali Nenad Bjelica je također imao plan. Pola godine kasnije 24-godišnji Metkovčanin bit će jedan od ključnih igrača europskog Dinama i starter Dalićeve reprezentacije. Sinoć je za Hrvatsku debitirao na otvaranju kvalifikacija za Euro 2020. u pobjedi nad Azerbajdžanom 2:1 nakon preokreta. Petković je igrao do 69. minute, zamijenio ga je Ante Rebić.

Nakon utakmice napadač Dinama kazao nam je kako je nastup za reprezentaciju viši nivo od svega što je prošao do sada.

"Zadovoljan sam, tri boda su najvažnija na putu da osvojimo grupu u kojoj smo favoriti. Osobno sam presretan, ovo je odlično iskustvo koje me može samo podići. Ne opterećujem se hoću li igrati protiv Mađarske", rekao je Petković.

"Bio je jedanaesterac, ali nema smisla o tome pričati" 

Nakon utakmice čestitao mu je kapetan Luka Modrić.

"Svjestan sam da ovaj domet nije mala stvar, došao sam do druge reprezentacije na svijetu, a onaj tko starta u prvih 11 Hrvatske mora se osjećati ponosno. Tako se osjećam, ponosan sam što sam dio ove reprezentacije i na ovo što sam postigao. Dodavanje s Modrićem, Perišićem i Rakitićem, to je viši nivo nogometa i užitak je ovdje igrati", objasnio je napadač Dinama. 

Na upit o dvojbenim odlukama suca i mogućem jedanaestercu kazao je:

"Bio je jedanaesterac na meni u drugom dijelu, ali to sada nije važno da o tome previše pričamo. Pogledat ćemo video..."

Petković je s maksimirskog travnjaka ispraćen ovacijama.

"Drago mi je da su navijači prepoznali angažman, nadam se da će se i u budućnosti veseliti zbog mene."

Pročitajte više