Brutalno: Van Gaala je o otkazu obavijestio Mourinho!

Foto: Getty Images / Guliver Image

LOUIS VAN GAAL saznao je prije nekoliko tjedana kako mu Manchester United traži zamjenu i to mu je otkrio čovjek koji će ga vjerojatno naslijediti - Jose Mourinho! Nizozemac je jučer dobio otkaz nakon dvije godine na Unitedovoj klupi, a trebao bi ga zamijeniti upravo Specijalni, koji ga je nazvao po završetku inicijalnog razgovora s čelnicima kluba s Old Trafforda i obavijestio ga kako je upravo bio na intervjuu za njegov posao.

Dvojica menadžera surađivali su u Barceloni, Portugalac je tad bio prevoditelj Louisu van Gaalu, a Mourinho ga je nazvao prije nekoliko tjedana i sve mu priznao jer nije želio pokvariti njihov odnos, te je odlučio sam priznati Van Gaalu prije nego što ovaj to sazna iz medija.


Van Gaalu je to bila prva vijest o mogućoj ostavci jer je bio uvjeren kako će odraditi svoj trogodišnji ugovor do isteka, no otpušten je godinu dana uoči isteka ugovora i otpremljen s pet milijuna funti više na bankovnom računu.

No po završetku razgovora s Mourinhom bilo mu je jasno kako je "živi mrtvac" bez obzira na plasman na koncu sezone, te rezultat u FA Cupu. Iako je osvojio prvi Unitedov trofej po odlasku sir Alexa Fergusona, Van Gaal je dobio dva dana za proslavu s igračima. Pokazalo se kako mu je nedjeljna klupska večera posljednja u Manchester Unitedu, a izvršni dopredsjednik na jučerašnjem sastanku obavijestio ga je kako može uzeti svoje papire i prijaviti se na burzu.


Van Gaal je, razumljivo, bio frustriran, ali je dostojanstveno prihvatio odluku klupske uprave i bogatiji za pet milijuna funti napustio Unitedov trening centar. Mourinho bi sutra trebao prvi put u njega službeno ušetati kao prvi trener Crvenih vragova.



Mourinho pristao na osnovnu plaću od deset milijuna funti godišnje

Pristao je preuzeti United za svoju standardnu "tarifu", 15 milijuna funti godišnje, osnovna plaća bit će mu deset milijuna, ali s bonusima za naslove može olakšati Woodwardovu kasu za još pet. Potpisat će trogodišnji ugovor koji mu je jučer dogovorio agent Jorge Mendes.
Bivši Chelseajev menadžer navodno je zatražio potpunu neovisnost pri izboru momčadi, kupnji igrača i izboru skautske službe prije uoči posljednjeg stiska ruke, a danas ili sutra trebao bi i službeno potpisati za Manchester United.
 

 

Pročitajte više