Brzo klizanje: Šest zlatnih medalja za hrvatske predstavnike

Otvoreno prvenstvo Zagreba u brzom klizanju na kratke staze, koje se ove godine održava drugi puta pod nazivom Zagreb Open, okupio je na ledu Velesajma 70 sudionika iz šest zemalja (Austrija, Bugarska, BiH, Slovenija, SiCG i Hrvatska) iz 10 klubova. L

Za domaćine pun pogodak budući da su nakon 12 utrka izborili šest zlatnih odličja. Tako su ujedno bili i najuspješnija nacija, a odmah iza njih bili su gosti iz Austrije (tri zlata) te Slovenije (dva).

Treba istakuti i dva juniorska rekorda Hrvatske, koje su postigli Maja Lipovščak na 800 m (1:35.297), te Filip Blekić na 333 m (38.1619).

Ujedno u Zagrebu je ustanovljeno i novo međunarodno natjecanje Alpe Adrija Trophey. Nakon Zagreba i održanog 1. kola, odmah u nedjelju brzoklizači sele u Sloveniju i Celje, gdje je na programu 2. kolo.

Nažalost zbog prometne nesreće na ovom natjecanju nije nasupio i naš najboji senior Ivan Dolinić, ali zato su zlata izborili juniori Tomislav Dugi, Monika Žunac, Maja Lipovšćak, Filip Blekić, Grior Dumbović i Josipa Tadić.

Kod seniora najbolji Christian Lukas iz Austrije, a kod seniorki Anja Kolar iz Slovenije.

(Hina) xch yzm

Pročitajte više