Bugari potjerali Matthausa: Balakov opet u kombinacijama

LOTHAR MATTHAUS neće na klupi Bugarske dočekati kraj kvalifikacija za Europsko prvenstvo sljedeće godine.

Čelnici Bugarskog nogometnog saveza izgubili su strpljenje s legendarnim Nijemcem nakon što je postalo jasno da su porazom u Švicarskoj 6. rujna (3:1) ispali iz utrke za drugo mjesto u konkurenciji sa Švicarcima i Crnogorcima (Englezi će vrlo vjerojatno završiti na prvom).

Službeni otkaz Matthausu je uručen danas...

"Razlozi zbog kojeg smo raskinuli suradnju su složeni i nije riječ samo o lošim rezultatima u posljednjih nekoliko utakmica. Puno se napetosti i negativnosti akumuliralo u ekipi i zaključili smo da je nužna promjena. Matthausu smo priopćili našu odluku", rekao je Borislav Mihaylov, predsjednik Bugarskog nogometnog saveza.

Penev prvi favorit, Balakov mudro šuti

Reprezentaciju će, kao privremeno rješenje, preuzeti Mihail Madanski koji je inače izbornik mlade selekcije. Bugari su već krenuli u potragu za Matthausovim nasljednikom, a opet se u kombinacijama spominje trener Hajduka Krasimir Balakov.

Doduše, kao druga opcija, jer prvi je favorit, piše Novinite.com, Lyuboslav Penev. Popularni Lubo za Bugarsku je u 11 godina nastupio 62 puta, a nakon uspješne igračke karijere (CSKA Sofia, Valencia, Atletico Madrid, Compostela, Celta Vigo) danas je trener bugarskog prvaka, Litexa iz Loveča.

Akcije Peneva kotiraju najbolje, ali u petak je, opet isplivao i Balakov. "Bivši igrač Sporting Lisabona i Stuttgarta danas vodi jednu od najboljih hrvatskih ekipa, Hajduk", pišu o Balakovu Bugari.

Iz Hajduka su se već očitovali o eventualnom odlasku Balakova kazavši kako on sigurno ostaje u Splitu. Ali, ako Bugarima propadne dogovor s Penevom...

Treba uzeti u obzir i činjenicu da se Balakov nije oglasio po pitanju signala iz Bugarske. Dok trener mudro šuti, u njegovo ime priča Milo Nižetić...

Pročitajte više