Barca je prva čestitala Realu, ali madridisti je sprdaju: "Postali ste FC Čestitka"

Foto: Profimedia

BARCELONA je u ludoj utakmici 34. kola La Lige izgubila kod Girone 4:2 u katalonskom derbiju i tako četiri kola prije kraja predala naslov Realu, koji je ranije kod kuće pobijedio davljenika Cadiz 3:0. Real je teoretski osigurao 36. španjolsku titulu jer sada ima 13 bodova prednosti ispred Girone i 14 bodova prednosti ispred Barcelone. Girona je preskočila Barcelonu na drugom mjestu i omogućila navijačima Reala veliko slavlje.

Premda je Barcelona naslov osvojen prošle sezone rano morala prepustiti najvećem rivalu, na to je reagirala sportski i gospodski. Odmah nakon njenog poraza, koji je značio Realovo šampionsko slavlje, objavila je na profilima na društvenim mrežama: "Čestitamo Real Madridu na osvajanju naslova La Lige." 

To je izazvalo desetke tisuća reakcija, i to ne samo pozitivnih. Puno navijača Reala sprda Barcelonu. Na ovu čestitku odgovaraju kolažima prethodnih čestitki Barcelone najvećem rivalu povodom osvajanja La Liga, Liga prvaka, Kupova kralja... Pišu i da je FC Barcelona, kako je službeno ime kluba, s obzirom na to koliko često čestita najvećem rivalu na osvajanju trofeja, postala FC Čestitka. 

 

Pročitajte više