EURO 2020

Bugarski premijer nakon debakla od Engleske traži ostavku predsjednika saveza

Foto: EPA

"ZAHTIJEVAM hitnu ostavku Borislava Mihajlova, predsjednika Bugarskog nogometnog saveza! Nakon jučerašnjeg sramotnog poraza nacionalne nogometne momčadi protiv Engleske (0:6) kao i zbog loših rezultata našeg nogometa općenito, naredio sam Krasenu Kralevu, ministru sporta i mladih, da prekine sve odnose s nogometnim savezom, uključujući i financijsku pomoć, dok Borislav Mihajlov ne odstupi", napisao je bugarski premijer Bojko Borisov na Facebooku.

Predsjednik bugarske vlade dodaje: "Osuđujem ponašanje dijela navijača na stadionu. Neprihvatljivo je da Bugarska, država povijesno poznata kao jedna od najtolerantnijih na svijetu, u kojoj ljudi raznih nacija žive u miru, bude povezana s rasizmom i ksenofobijom."

Priča dana u nogometnom svijetu nije poraz Bugarske, nego skandalozno ponašanje njenih navijača i izbornika

Svijetom je daleko više od teškog poraza Bugarske od Engleske odjeknulo skandalozno ponašanje bugarskih navijača, ali i izbornika, prema engleskim nogometašima na kvalifikacijskoj utakmici za Euro. Jer to da je Engleska, jedna od najboljih reprezentacija svijeta, koja ima najbolju generaciju u posljednjih 20-ak godina, uvjerljivo pobijedila katastrofalnu Bugarsku i nije vijest.

Zato jesu rasistički ispadi bugarskih navijača, koji su se tijekom utakmice majmunski glasali i pozdravljali nacističkim pozdravom kada bi loptu imali tamnoputi engleski nogometaši. Zbog toga je Ivan Bebek, hrvatski sudac koji je vodio meč, dva puta prekidao utakmicu. Ali to nije pomoglo, kao ni apeli koje je navijačima slao bugarski kapetan Ivelin Popov. On se jedini od istaknutih Bugara iskazao pravom reakcijom, dok se izbornik Krasimir Balakov pravio gluh i glup, a njegovog engleskog kolegu bugarski medijski djelatnici su vrijeđali

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više