ČAČIĆ I ŠUKER NA BEVERLY HILLSU Poslušajte predsjednika koji priča kao Google translate

Foto: Hina, fotomontaža Index 

27. SVIBNJA Davor Šuker vodi Hrvatsku na izlet u Hollywood. U Los Angelesu igra se prijateljska utakmica s Meksikom, a zbog termina koji se poklapa sa svršetkom europskih liga, Hrvatska će istrčati s C ekipom. Ne brine to Davora ni Antu Čačića, koji su trenutno na Beverly Hillsu i dogovaraju posljednje detalje susreta. Razgovarali su s reporterima CroatianSportsa, a Šuker je opet "briljirao". Teko je kazati je li mu teže tumačiti na engleskom ili hrvatskom jeziku.

"Već dugo pregovaramo s američkim kompanijama da Hrvatska odigra jednu veliku utakmicu ovdje. Jako sam ponosan što sam ovdje i ponosan sam što ćemo igrati ovdje. I sponzori su ponosni. Nike je ponosan zbog nas i Adidas je ponosan zbog Meksika. Kada vidim američke stadione koji su fantastični, uvijek sam govorio sebi da ovdje moramo igrati, makar i pod okriljem Fife. To je pripremna utakmica za nas i za Meksiko. Igramo protiv Islanda 11. lipnja veliku utakmicu i treba nam trening prije toga. Ma oduševljen sam što dolazimo u SAD".

Igrali bi mi i u Zadru, ali to nije jednostavno 

"U budućnosti želim da Hrvatska igra u New Yorku, Bostonu, Chicagu, a možda i u Kanadi", kaže Šuker koji je potom pokušao objasniti s kojim se teškoćama susreće kada dogovara prijateljske utakmice, jedino konkretno što radi kao ključni čovjek hrvatskog nogometa. "One is I wolud like, and on is happen", kaže Šuki.

"Fifa pred nas postavlja sve više pravila. Moramo poštivati razne protokole, ne smijemo daleko letjeti, ne smijemo ovo, ono... Nije nam lako. Znate, mi u Hrvatskoj imamo 4,5 milijuna izbornika, 4,5 milijuna premijera i isto toliko predsjednika. Znate, ja bih također volio igrati s Engleskom na Wembleyju ili sa Španjolsko na Santiago Bernabeuu, ali želje su jednu, realno je drugo, teško je to organizirati. Tko bi letio, primjerice, do Australije. Volio bih i da Hrvatska igra u Zadru, spominjali smo to, ali nije sve to baš tako jednostavno"

Reporter je pitao Šukera što Hrvatskoj nedostaje da postane prvak Europe ili svijeta. "Dao bih ruku za to, ali nije ni to lako. Recite mi što trebam napraviti da pobijedimo u finalu SP-a u Rusiji i ja ću to napraviti. Trebamo vjerovati u Antu Čačića. Treba nam zajedništvo, svi moramo biti skupa. Ako jedan nedostaje, to je tuga. Stvari se moraju poklopiti, sitnice odlučuju. Sreća je tu posljednji faktor"

Pročitajte više