Čačić: Napit ćemo se ako pobijedimo Čehe

Foto: Hina

ANTE ČAČIĆ najavio je veliko slavlje ako Hrvatska pobijedi Češku u petak u drugom kolu grupne faze Europskog prvenstva i tako izbori drugi krug natjecanja.
 
"Ako dobijemo Češku, odvest ću dečke na piće. Idemo se napiti. Naravno, dovoljno će biti svakome po dva-tri piva", rekao je Čačić u razgovoru za sve tiskane hrvatske medije u Francuskoj.
 
Otkrio je i kakva je situacija s kapetanom Srnom koji je nakon utakmice protiv Turske saznao da mu je preminuo otac i koji se danas vratio u kamp reprezentacije.
 
"Bolan je trenutak gubitka roditelja. Ostao sam bez majke na dan kada sam doživio najveće priznanje u životu, imenovanje za izbornika reprezentacije Hrvatske, a oca sam izgubio u svojoj 40. godini. Darijo je znao za bolest oca, da je na odlasku, ali te smrt uvijek iznenadi. Kapetan je bio moj prvi dodir s reprezentacijom, pomogao mi je da upoznam ekipu, karaktere pojedinaca. Otvorio mi je oči kod mnogih nenogometnih stvari. Biti uz njega u teškom trenutku njegova života, na pokopu njegovog oca, najmanje je što sam mogao napraviti. Ne bih si oprostio da nisam išao", rekao je Čačić i dodao da još ne zna hoće li Srna zaigrati protiv Češke.
 
Uoči Turske je poručio da niti jedan turski igrač nema mjesto u njegovoj momčadi. A Česi?
 
"Bio sam prepotentan i arogantan. Isto mislim i o Česima. Imamo najbolje igrače na svijetu. Veliko povjerenje i visoko mišljenje. Ne treba biti previše pametan, dovoljno je pogledati gdje igraju i na kojoj razini."
 

Pročitajte više