DINAMO U EUROPI

Čačić se umalo rasplakao pred kamerama nakon utakmice

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

TRENER Dinama Ante Čačić gotovo se rasplakao prilikom davanja izjava nakon pobjede njegove momčadi u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Dinamo je slavio s 4:2 nad Ludogorcem i tako potvrdio pobjedu iz prve utakmice, kada je u Bugarskoj bilo 2:1, te se plasirao u play-off Lige prvaka u kojem će igrati protiv Bodo/Glimta.

Bugarski protivnik dobio je čak tri crvena kartona, pa su igru prije kraja napustili Yankov, Rick i Karničnik. Dva gola za momčad Ante Čačića postigao je Mislav Oršić, dok su po jedan dodali Josip Drmić i Bruno Petković. Čačić je bio vrlo emotivan pred kamerama MaxSporta, na početku razgovora s novinarkom jedva je pronalazio riječi.

"Nisam ja dijelio crvene i žute kartone"

"Čestitam igračima i onima koji su nas bodrili. Ostvarili smo što smo obećali - plasirali se u Europa ligu i play-off Lige prvaka. Ovo je najbolje poluvrijeme otkako sam u Dinamu ove sezone. Šteta što smo u zadnjoj minuti primili gol. S tri sam zamjene htio sačuvati igrače da ne dobiju kartone.

U drugom poluvremenu smo odmah primili gol, uvukla se nervoza. Iako smo imali igrača više, oni su više riskirali. Trebali smo biti mirniji na lopti, kombinatorniji prema naprijed. Uvjetno rečeno, bili smo nervozni. Nedostajao je igrač koji bi nas povezao, što je dobro radio Mišić.

Na kraju, nisam ja dijelio crvene i žute kartone, to je radio sudac. Ovakvu se utakmicu treba igrati glavom. Oni, ni kao prije deset godina, nisu izdržali pritisak. Mi jesmo, ponosan sam. Mi smo perjanica, igrat ćemo barem Europa ligu, napravili smo velike stvari za hrvatski nogomet. Nije jednostavno igrati Europa ligu, a nismo imali ni prelagane protivnike", rekao je trener Dinama.

Čačić se gotovo rasplakao

Dinamo je u 44. minuti imao 3:0, da bi gosti smanjili u sudačkoj nadoknadi prvog i na početku drugog dijela preko Kirila Despodova. "Kažu da je najopasnije voditi 2:0, pa primiš gol, a drugi ti sam uđe. Mi smo imali 3:0, vratili smo se na teren i oni su došli do 3:2. To nam je unijelo nemir", objasnio je Čačić, a zatim nastavio:

"Naši su igrači zaslužili da ih se bodri, nisu zaslužili da ih se obeshrabruje pa i kad im ne ide. Svi su htjeli dati maksimum i to su učinili. Imamo dobru situaciju, ali moramo se orijentirati na derbi u subotu. Za osam dana smo u Norveškoj, nemamo lagan ritam. Moramo brinuti o svakom igraču, moraju biti u dobrom stanju", izjavio je.

"Svatko radi svoj posao. Trener sam, svaki dan sam s igračima, znam kako reagiraju. Ne mogu uređivati kako drugi pišu. Bitno je imati satisfakciju u svom poslu. Dinamo dosad nema kiksa, ovo nije umjetničko klizanje pa da je bitan umjetnički dojam. Skupljaju se bodovi i rejting za hrvatski nogomet. Na kraju krajeva, Dinamo živi od plasmana u Europu", odgovorio je na pitanje o kritikama.

"Mi smo europski klub koji mora moći pratiti europski ritam. Nećemo odgađati utakmice, vjerujem igračima. Imamo one koji se vraćaju. Moramo se nositi s tim ritmom", zaključio je Čačić u vezi subotnje utakmice s Hajdukom u sklopu SuperSport HNL-a.

Pročitajte više