Čale i Gabrić dobili trenera: Stigao Gunes, čovjek koji je odveo Turke do svjetske bronce

SENOL GUNES (57), izbornik Turske s kojom je 2002. osvojio broncu na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji, potpisao je ugovor s turskim nogometnim prvoligašem Trabzonsporom, na čijoj bi klupi prema dogovoru trebao ostati do 2013. godine.

"Trabzonspor prolazi kroz nesretno razdoblje, no bilo bi krivo u pitanje dovoditi njegovu vrijednost. Moramo podržati klub u cilju da postane svjetski 'brend'. To ćemo činiti postupno, a cilj je oformiti klub koji može razvijati talente, te se istovremeno boriti s konkurencijom", kazao je trener koji je veći dio vratarske karijere proveo upravo u tom klubu (1975.-1987.) za kojeg je ubilježio 453 nastupa.

U Trabzonosporu je i započeo trenersku karijeru u sezoni 1988/89, a isti je klub vodio još u dva navrata 1993.-1997. i 2005/06.

Turski prvoligaš, za koji nastupaju hrvatski nogometaši Hrvoje Čale i Drago Gabrić, otpustio je trenera Huga Broosa (57) prije desetak dana, te je od tada u potrazi za kvalitetnim rješenjem.

Nakon 14 odigranih kola Trabzonospor zauzima osmo mjesto ljestvice s 21 osvojenim bodom, odnosno deset manje od lidera Fenerbahčea.

Pročitajte više