Capellov bojni poklič: Euforiju s Maksimira prenijeti na domaću frontu

WEMBLEY, hram nogometa, englesku je reprezentaciju proteklih mjeseci redovito ispraćao zvižducima, psovkama i povicima neodobravanja. Upravo je zbog zahtjevne i nestrpljive engleske publike Fabio Capello ranije najavljivao kako će Gordi Albion puno gordije izgledati u gostima nego na vlastitom travnjaku i u Maksimiru dokazao da je u pravu.

"To sam rekao jer je pritisak često manji u gostujućim utakmicama. Igrati pred 90 tisuća navijača nije lako, očekivanja su visoka", kaže Capello. A sad svoje igrače savjetuje da na krilima te euforije "obrade" i Wembley.

"Moramo graditi na pozitivnom startu. Ovo je prvi put da Kazahstan igra protiv Engleske pa još i na Wembleyju. Možda će ispočetka biti impresionirani, ali kasnije će se sigurno željeti dokazati. No, ako u utakmicu uđemo na pravi način, odredimo svoj tempo i odigramo disciplinirano, ne sumnjam da ćemo dobiti ishod koji priželjkujemo", rekao je Capello engleskim novinarima koji prate pripreme reprezentacije uoči narednih kvalifikacijskih utakmica.

"Sad kad nam se vratilo samopouzdanje, siguran sam da će igračima biti lakše igrati pred publikom na Wembleyju i da će pokazati što stvarno znaju. Nadam se da će i publika stvoriti pozitivno ozračje na stadionu", kaže Capello koji još nije otkrio sastav s kojim će se suprotstaviti Kazahstanu.

Nema nikakve sumnje da bi Capello vrlo rado na travnjak poslao identičnu postavu kao protiv Hrvatske, jer nema smisla mijenjati pobjedničku momčad, ali još jednom je engleski izbornik prisiljen presložiti vezni red. Joe Cole je "out" zbog ozljede gležnja, a Steven Gerrard je napokon zdrav pa konkurira za prvi sastav. Pred Capellom je tako problem koji je mučio i njegove prethodnike: kako natjerati Gerrarda i Lamparda da igraju zajedno. Teško je očekivati da će Capello iz momčadi izbaciti Lamparda koji igra u životnoj formi, a kako se Gareth Barry ustalio na mjestu defenzivnog veznog najrealnijom se čini opcija s Gerrardom na lijevoj strani, iako se Liverpoolov kapetan na toj poziciji ne snalazi najbolje.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više