Cedevita je na svim pozicijama bolja od Cibone: Trebali bi slaviti s velikom razlikom

INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Cedevita je izgubila u utorak od Bennetona nakon produžetaka i time si dodatno zakomplicirala situaciju u grupi. Otvorili su utakmicu jako dobro, vodili su 9 razlike nakon prve četvrtine, ali tu prednost nisu znali sačuvati pa se na poluvrijeme otišlo sa plus 3. Cedevitin najveći problem u ovoj utakmica je bila igra u obrani i napadački skok Bennetona. Sada imaju omjer 1-2 i idući tjedan moraju pobijediti u Trevisu ako žele ostati u igri za prolazak grupe. Cibona je očekivano izgubila od Donetska, ali nitko nije očekivao da će izgubiti s tako visokom razlikom. Pokazalo se kako je utakmica s Olimpijom bila samo bljesak, reakcija nakon promjene trenera, jer su već u prvoj idućoj utakmici nakon Olimpije primili 98 poena. Opet su imali problema s protivničkim visokim igračima koji su imali jako veliki postotak šuta za dva poena,a u skoku su bili tradicionalno loši. Propali su pregovori s Jasminom Repešom, pa je uprava kluba odlučila dati šansu dosadašnjem pomoćnom treneru Danielu Lutzu koji je tako postao jedan od najmlađih seniorskih trenera u povijesti Cibone. U svakom slučaju za klub je bolje da su dali šansu mladom treneru koji je puno jeftiniji nego da su trošili novce na Repešu kojih objektivno nemaju.

"Pripremamo se za derbi, da odigramo puno bolje nego protiv Benettona, respektirajući protivnika i individualnu kvalitetu koju imaju. Znamo i mi naše mogućnosti i način na koji igramo. Drago mi je da je protiv Benettona bila sjajna atmosfera i veći broj gledatelja. Nadam se da će se isto ponoviti i u subotu i da ćemo uz pomoć naše publike doći do pobjede-izjava je trenera Cedevite."

"Očito je da se radi o derbiju u kojem iz natjecateljskog kuta gledanja imamo priliku rezultatski se priključiti vrhu ABA ljestvice gdje smo sada jednu utakmicu iza Cedevite. Svakako želimo borbenu igru u kojoj trebamo osloboditi energiju i biti napadački raspoloženi jer jedino tako možemo dobiti sutrašnju utakmicu", uoči utakmice je izjavio Daniel Lutz.


BetPlace.net preporučuje:


Kada trener prvo spominje napad, a ne obranu i kada izjavi da utakmicu mogu dobiti samo dobrom napadačkom igrom, onda to nije dobar znak. Cedevita je kvalitetnija ekipa, bolje posložena i u puno boljoj formi. Kada gledamo matchup-ove kvalitetniji su na svim pozicijama. Jedini problem bi im mogla biti obrana na Ciboninim četvorkama, jer su Rudež i Zubčić brži od Smodiša i Vukušića, ali isto tako njima dvojici će biti problem braniti Smodiša i Vukušića. Cedevita ako odigra obranu kakvu je znala odigrati na početku sezone, a ne kao u zadnje dvije utakmice, trebala bi ovdje pobijediti s dvocifrenom razlikom. Sama pobjeda Cedevite je kombo materijal.

>>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net

Pročitajte više