LIGA PRVAKA

Čeferin zaprijetio Realu, Barceloni i Juventusu izbacivanjem iz Lige prvaka

Foto: EPA

UEFA-in PREDSJEDNIK Aleksander Čeferin ponovno je upozorio tri kluba koja nisu odustala od ideje Superlige da se prestanu ponašati kako se ponašaju te im preporučio da novac koji su namjeravali uložiti u organizaciju propalog projekta investiraju u razvoj omladinskih pogona i ženskih klupskih sekcija.

Juventus, Real Madrid i Barcelona jedini su preostali klubovi od 12 njih koji su najavili projekt. Ubrzo nakon prijetnji UEFA-e, javno iskazanog nezadovoljstva pojedinih igrača i navijačkih protesta Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Inter, Milan i Atletico Madrid povukli su se iz ideje.

Trojac koji ne odustaje, uvjerava Čeferin, morat će to napraviti do početka sljedeće sezone ili neće imati pravo nastupa u Ligi prvaka. Isti ti klubovi mogu očekivati i novčane kazne.

''Čak i oni najmanje svjesni situacije znaju da je Superliga završena stvar. Tri preostala kluba prijete, šalju nam pisma u kojima navode da će nas tužiti. Očito je da imaju previše novca. Trebali bi ga investirati u ženski nogomet i pogone s mladim igračima. Šalju priopćenja u kojima tvrde da Superliga i dalje postoji, a dva dana nakon toga nama šalju zahtjeve za nastupima u Ligi prvaka sljedeće sezone. Znači, oni su u Superligi i ne žele igrati Ligu prvaka, ali ipak žele u nju? Tvrde da Liga prvaka više ne postoji, ali bi i dalje htjeli igrati u njoj'', izjavio je Čeferin.

Pročitajte više