OLD FIRM

CELTIC - RANGERS 2:1 Letjeli laktovi i šake, Celtic riješio prvenstvo

Foto: Getty Images/Guliver Image

CELTIC je u derbiju 31. kola Premiershipa pobijedio Rangerse 2:1 i pobjegao im na vjerojatno nedostižnih 13 bodova prednosti.

U naelektriziranoj atmosferi i utakmici punoj incidenata, Celtic je poveo u 27. minuti golom Edouarda, da bi samo četiri minute kasnije Gerrardovi Rangersi ostali s igračem manje. Scott Brown nešto je u prolazu dobacio najboljem igraču gostiju, a temperamentni Kolumbijac ga je raspalio laktom po glavi i dobio izravni crveni karton.

Vjerovali ili ne, to je Morelosu bio peti crveni uz čak 17 žutih kartona ove sezone. Rangersi su s desetoricom zaigrali bolje i izjednačili preko Ryana Kenta u 63. minuti, no veliko veselje Celticu donio je Forrest četiri minute prije kraja. Nakon njegova gola nekoliko desetaka domaćih navijača utrčalo je u travnjak, a jedan od njih čak je u naručju nosio bebu, ali su redari smirili situaciju.

Par trenutaka kasnije Scott Brown isprovocirao je i Kenta koji ga je boksačkim krošeom udario šakom u glavu, ali nije dobio ni žuti karton jer nitko od sudaca nije vidio incident.

Filip Benković propustio je susret zbog ozljede, kao i Borna Barišić kod Rangersa, dok je Katić utakmicu gledao s klupe.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više