Cernat na Firulama zaigrao glavomet i najavio uspješnu sezonu

NA TURNIR Glavomet 2009. koji se ovih dana odvija na splitskim Firulama uključio se i novi/stari igrač Hajduka Florin Cernat. Nije se Rumunj, doduše, prijavio među natjecatelje pa je odigrao samo revijalnu utakmicu u duelu s Tomislavom Lenkićem, te se u svom debiju u ovom karakteristično splitskom ljetnom sportu iskazao sa dva pogotka. Publika je bila oduševljena Cernatovom izvedbom, a među navijačima bio je i klupski kolega, kapetan Hajduka Srđan Andrić.

"Prvi put igram glavomet, baš je ludilo", rekao je Cernat koji je glavomet opisao kao zanimljiv i atraktivan sport. "Ma ova igra je čudo", kaže Cernat, kojem su od novootkrivenih glavometaških sposobnosti ipak draži Splićani koji su ga i po drugi put primili kao domaćeg. "Ovdje na Firulama mi svi prilaze, Splićani su me opet primili kao svog. Znao sam da će tako biti pa sam se zato i vratio. Osjećam se kao pravi Splićanin", rekao je Cernat.

Rumunjski se kreativac splitskoj publici prvi put od comebacka predstavio na trokut turniru. Iako je bio u pomalo zapuštenom izdanju, Cernat je igrom najavio da će biti pojačanje, samo kad ga Miše dovede u formu. "Trokut turnir nam je poslužio kao dobra proba pred početak natjecanja. Postava protiv Nacionala i nije odigrala loše s obzirom koliko je bilo novih igrača. Hajduk je protiv Blackburna prikazao odličnu igru i uvjeren sam da ćemo biti sve bolji i bolji", kaže Cernat.

Pročitajte više