Svjetsko prvenstvo u rukometu

Červar razljutio Dance: "On uništava rukomet i jedino njega treba uništiti"

Foto: Hrvatski rukometni savez

>>> KOMPLETAN RASPORED, REZULTATE, ANALIZE I REAKCIJE IZ NJEMAČKE PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP. 

"LJUDI poput Line Červara štete rukometu", poručio je danski novinar Dan Phillipsen nakon što je hrvatski izbornik danske suce koji su sudili utakmicu između Hrvatske i Njemačke (21:22) nazvao amaterima i lopovima.

"Izjave Hrvata nakon utakmice su 100 puta razornije za sport od jedne (možda) pogrešne procjene", smatra Phillipsen. 

U takvom razmišljanju Phillipsen je dobio podršku još jednog danskog novinara.

"Rukomet se kao sport mora biti u stanju nositi s izjavama koje nose emocije a da ne bude uništen. S druge strane, Červar i Dominiković su oni koje treba uništiti. Moraju ih kazniti i čak bi se Rukometni savez Hrvatske trebao ograditi od njihovih izjava", napisao je na Twitteru Thomas Mielcke.

Još jedan danski novinar Jesper Lundsgaard stao je u obranu svojih sunarodnjaka. 

"Červar je zaboravio da su i nakon sporne odluke bile 84 sekunde do kraja, da je odluku bilo teško donijeti te da nijednu utakmicu nije odlučio samo jedan gol. Hrvatska je prije toga primila 21 pogodak."

Červar bi suce u zatvor, Dominiković uvjeren u zavjeru

Podsjetimo, Červar je nakon utakmice rekao da bi on danske suce strpao u zatvor.

"Ovo je bila pljačka Hrvatske koju je vidio cijeli svijet! Ove suce treba strpati u zatvor. Ovo nije prvi put. Nama su Danci oduzeli prvenstvo 2008., 2009. i 2010. godine i to treba javno reći. Ne može se dozvoliti da amateri sude ovakve utakmice i odlučuju o našim sudbinama. Toga ima samo u rukometu i to je ozbiljan problem ovog sporta kojim se treba pozabaviti i Olimpijski odbor. 

Mi smo Nijemce nadigrali pred njihovom publikom, a suci su nam oduzeli pobjedu. Na Europskom prvenstvu prošle godine u Hrvatskoj smo imali jako loše suđenje, ali smo mislili da će ovdje biti bolje. Međutim, znalo se što se radi. Nismo morali ni igrati jer smo znali što će biti. I sad Nijemci slave ovakvu pobjedu... Što da ja kažem igračima!? Bravo, dečki, dobro ste igrali!? Oni su samo žrtveno janje. Mi građani Hrvatske se moramo boriti za ponos i dostojanstvo i ne dopustiti da nas se javno krade. 

Nemoćan si kad te ovako manipuliraju. Pazite, ljude s naših prostora bije glas da su nepošteni. Hrvati, Srbi, Bosanci... Neodgojeni, nepošteni, ovakvi... A ovo? Ovo je za zatvor! Ovako nas vrijeđa kraj zdravih očiju. Ti suci će i dalje suditi neke važne utakmice. Kako? Oni ne mogu više ništa suditi. Tu će se odlučivati o plasmanu na Olimpijske igre, a ovime je pogažena Olimpijska povelja koja kaže da smo svi isti, i veliki i mali. Moramo ići dalje. Žao mi je dečkiju koji su mladi i trebali bi vidjeti da se njihov trud nagrađuje. Ja sam na kraju svoje karijere, bio sam na 17 velikih natjecanja i odgovorno tvrdim da su nam ukrali tri velika natjecanja", grmio je Červar.

Mielcke se osvrnuo i na Dominikovića jer je Červarov pomoćnik za dansku televiziju žestoko kritizirao suđenje.

"Čestitao bih njemačkoj rukometnoj reprezentacija na plasmanu u polufinale Svjetskog prvenstva. To je dobro za rukomet. Oni su organizirali ovu žurku i naravno da onda moraju biti u polufinalu. Također, drago mi je što mi je prišao jedan čovjek iz Rukometnog saveza Njemačke i priznao mi da su suci pogriješili u završnici, ali to ništa ne može promijeniti. Ništa ne mijenja činjenicu da smo mi ispali, a da oni idu dalje. Danski suci su dopustili toliko prednosti Nijemcima... Ma, ne mogu ni reći sve što želim o tim ljudima. Zbog takvih naš sport ide u grob. I to je poruka za sve ljude na svijetu", rekao im je uzrujani Dominiković.

RASPORED DRUGOG KRUGA

GRUPA 1 (Köln)

19. siječnja u 18:00: Francuska – Španjolska 33:30
19. siječnja u 20:30: Njemačka – Island 24:19

20. siječnja u 18:00: Brazil – Hrvatska 29:26
20. siječnja u 20:30: Island – Francuska 22:31

21. siječnja u 18:00: Španjolska – Brazil 36:24
21. siječnja u 20:30: Hrvatska – Njemačka 21:22

23. siječnja u 15:30: Brazil – Island
23. siječnja u 18:00: Hrvatska – Francuska
23. siječnja u 20:30: Njemačka – Španjolska

Rezultati by SofaScore

GRUPA 2 (Herning)

19. siječnja u 18:00: Tunis - Švedska 23:35
19. siječnja u 20:30: Danska - Mađarska 25:22

20. siječnja u 18:00: Mađarska - Tunis 26:21
20. siječnja u 20:30: Norveška - Egipat 32:28

21. siječnja u 18:00: Švedska - Norveška 27:30
21. siječnja u 20:30: Egipat - Danska 20:26

23. siječnja u 15:30: Tunis - Egipat
23. siječnja u 18:00: Norveška - Mađarska
23. siječnja u 20:30: Danska - Švedska

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više