Cesare Maldini poručio Van Bastenu: Zaboravi na posao u Italiji ako izgubiš od Rumunja

BIVŠI izbornik talijanske reprezentacije, Cesare Maldini siguran je da Nizozemska neće izgubiti utakmicu protiv Rumunja, u protivnom Marco van Basten može zaboraviti na bilo kakav angažman u Seriji A.

Talijani se boje da će Nizozemci pustiti utakmicu Rumunjima kako bi eliminirali Azzure i Tricolore

Nizozemci su Talijane pregazili 3:0, dok su Francuzima utrpali četiri komada pa sad finalisti prošlog Svjetskog prvenstva moraju ići na pobjedu u međusobnom okršaju i nadati se da Oranje neće izgubiti od Rumunja. U Italiji su krenule špekulacije kako će izabranici Van Bastena namjerno pustiti utakmicu kako bi već u skupini izbacili dva velika rivala. No, Maldini senior, koji je vodio Azzure na Svjetskom prvenstvu 1998., vjeruje da će Nizozemci igrati pošteno.

"Uvjeravam vas da će Nizozemci i Van Basten igrati ozbiljno. Proputovao sam svijet i znam kako ta nacija razmišlja", rekao je Maldini, a onda neočekivano počeo pričati o budućnosti Van Bastena.

"Želim reći nešto drugo. Znam da Van Basten poslije Eura ide u Ajax s kojim ima dvije godine ugovora, a nakon toga ga zanima trenerski posao u Italiji. Hoće li to biti u Milanu, još ćemo vidjeti. No u Seriju A mora doći čista obraza, a ako namjerno izgubi od Rumunja, neće moći biti trener u Italiji", zaključio je Maldini.

M.Pa.
Foto: acmilanclub.com

Pročitajte više