Chelsea pobjedom na St. Jamesu zaoštrio premierligašku utrku za naslov


NOGOMETAŠI Chelseaja ostali su u utrci za naslov prvaka Engleske nakon što su u Newcastleu pobijedili s 2:0, u posljednjoj utakmici 37. kola engleske nogometne lige.


Newcastle je prije ovog ogleda imao odličnu seriju od četiri pobjede i dva neodlučena rezultata u zadnjih šest ogleda, a na svom terenu je pobijedio u posljednje tri utakmice uz razliku pogodaka 7:0.

Protiv Chelsea, pak, nije mogao pogotovo nakon što su domaći nogometaši propustili dvije odlične prilike u prvom poluvremenu. U šestoj minuti je Owen pucao iznad vratiju Čecha, a u 29. minuti je sjajnu priliku imao Martins, ali je Terry spasio Chelsea ispucavši loptu s gol linije.

U drugom poluvremenu je Chelsea proigrao, pa je prvo Ballack pogodio za 1:0 u 60. minuti nakon što mu je iz slobodnog udarca asistirao Drogba. Utakmicu je zaključio Florent Malouda koji je pogodio iz polukontre za 2:0 osam minuta prije kraja.

Prije posljednjeg kola su na vrhu ljestvice izjednačeni Manchester United i Chelsea. Manchester gostuje kod Wigana, dok Chelsea na svom terenu dočekuje Bolton. Manchester United će zbog bolje razlike pogodaka biti prvak u slučaju istog broja bodova na kraju prvenstva.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više