Chelsea pred zabranom transfera! Pod istragom preko 100 ugovora mladih igrača

Foto: EPA-EFE

GUARDIAN piše kako je Chelsea pod istragom FIFA-e zbog nepravilnosti prilikom odrađivanja transfera mladih igrača.

Riječ je, pišu Englezi, o potencijalnim nepravilnostima u više od 100 slučajeva transfera igrača mlađih od 18 godina.

Istraga napreduje

Istraga je u odmakloj fazi i ako FIFA presudi da je londonski klub nepravilno poslovao, velika je mogućnost da će Chelsea dobiti zabranu svih transfera na neko vrijeme, kao u slučajevima Atletica, Real Madrida i Barcelone.

Spominje se druga faza detaljne FIFA-ine istrage o tome kako je Chelsea registrirao mlade igrače u svojoj akademiji. Pravila FIFA-e nalažu da maloljetni nogometaši ne mogu raditi transfere izvan svoje zemlje.

Klub se brani da je sve odrađeno zakonski

Iz Chelseaja tvrde da ne postoji zakon protiv dovođenja na probu igrača mlađih od 18 godina te da je to uobičajena praksa u cijeloj Europi. Shodno tome, Chelsea smatra da se ti slučajevi ne bi trebali uključiti u konačnu presudu. U drugim slučajevima koji su doveli do potpisivanja igrača, klub tvrdi da su u potpunosti ispunili FIFA-ina pravila.

U siječnju napravili već dva velika transfera

 Potpisali su Christiana Pulisica iz Borussije Dortmund koji u klub stiže u ljeto, a prije nekoliko dana iz Italije im je stigao Gonzalo Higuain. Smatralo se kako je klub požurio u tim poslovima kako bi bili brži od FIFA-a, međutim, iz kluba su to opovrgnuli.

 

 

Pročitajte više