Chelsea želi najboljeg golmana na svijetu i spreman je srušiti svjetski rekord

Foto: Guliver Image/Getty Images

PREMA pisanju engleskih medija, slovenski reprezentativni vratar i čuvar mreže madridskog Atletica Jan Oblak (27) karijeru bi mogao nastaviti u engleskom nogometnom prvoligašu Chelseaju.

Trener kluba sa Stamford Bridgea Frank Lampard nezadovoljan je 25-godišnjim Španjolcem Kepom Arrizabalagom, kojega je Chelsea doveo iz Athletica Bilbaa prije dvije godine za 80 milijuna eura, što je tada bio rekordni iznos za vratara te traži zamjenu za njega. Lampard je dugo vremena tražio tko bi bio idealan za vrata Chelseaja i odlučio se za čudesnog Slovenca.

Međutim, dovođenje Oblaka u London bit će astronomski skupo. Štoviše, s obzirom na klauzulu od 130 milijuna eura, dođe li Oblak u Chelsea, postat će najskuplji vratar u povijesti nogometa.

Uzevši u obzir krizu nastalu pandemijom koronavirusa i drastičan pad kupovne moći svih klubova svijeta, engleski mediji smatraju da Chelsea neće u kešu isplatiti svih 130 milijuna i više su spremni vjerovati da će u transakciju biti uključen i trenutačni vratar Arrizabalaga. Baska bi Lampard jako rado poslao u Madrid, a skupa s njim u paketu Atleticu dao i nekoliko desetaka milijuna eura kako bi smekšao upravu Madriđana.

Oblak je od 2014. godine u Atleticu u koji je stigao nakon četiri godine provedene u portugalskom velikanu Benfici. Oblak je za mnoge najbolji vratar svijeta u ovom trenutku. 

Pročitajte više